Roll up banner als marketinginstrument

0

Als je langs de snelweg rijdt zie je veel spandoeken van grote bedrijven. Dat doen zij zodat veel mensen hun reclame zien. Maar niet iedereen heeft geld voor een groot spandoek aan de snelweg. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om reclame te maken. Een mogelijkheid hiervoor is de roll up banner. Dit is een kleine staande spandoek die je kunt verplaatsen naar de plek waar jij hem wil hebben. Maar wat zijn de voordelen van zo’n roll up banner?

Roll up banner

Voordelen

De voordelen van een roll up banner zijn dat je zelf kunt bepalen waar jij hem neer wilt zetten, ben jij de ene plek zat, dan zet je hem toch gewoon op een andere plek neer. Dit wordt gemakkelijk gemaakt door het cassettesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat je de poster makkelijk op kunt rollen en verplaatsen. Ook kun je, als je een duurde uitvoering hebt, de posters omwisselen. Er roll up banner kan ook anders samengesteld worden. Op de meeste sites kun je zelf kiezen welke grootte je wil, wat voor materiaal spandoek je wilt hebben, maar ook wat voor breedte cassette je wilt hebben. Zo kun je het zelf zo duur of goedkoop mogelijk maken. Dit is voornamelijk gemakkelijk voor kleine bedrijven op beurzen. Maar wat doe je nou eigenlijk met een roll up banner?

De meeste bedrijven of winkels hebben een roll up banner ter ondersteuning van een presentatie. Hierbij moet je denken aan dat er op de banner informatie van het bedrijf staat, maar ook het logo van het bedrijf. Dit is een belangrijk element, als een klant namelijk het logo op de banner ziet staan, en dan vervolgens weer ergens anders tegenkomt is de kans groot dat de klant het heeft onthouden. Dit is een gemakkelijke manier van meer conversie creëren.

Maar ook wordt het veel gebruikt op beurzen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een beurs voor kledingwebshops. Als jij een webshoptent hebt in die beurshal moeten mensen wel weten met welk bedrijf ze te maken hebben.

Ook is een roll up banner een vorm van communicatie. Je wilt namelijk je klanten iets meegeven, bijvoorbeeld wie je bent en wat je doet. Zorg daarom wel dat je roll up banner er verzorgt uitziet.

 

DELEN
Vorig artikelEffecten pure chocolade
Volgend artikelBuitenhaarden