Effecten pure chocolade

0
pure chocolade

Dat rauwe, pure chocolade steeds populairder wordt zien we op steeds meer health platformen terug komen. Ook in de supermarkt is het aanbod aanzienlijk toegenomen met rauwe en pure chocolade. Het gaat hier dan voornamelijk om de aanwezigheid van de pure cacao. Het cacao percentage is dan ook leidend voor de effecten. Maar wat zijn nou precies de effecten pure chocolade op de gezondheid? Heeft dit daadwerkelijk gevolg of dit slechts een mythe? Lees hier meer over welke invloed pure en rauwe chocolade kan hebben op je gezondheid.

Cacao: vitaminen en mineralen

Je zou het in eerste instantie niet denken, maar cacao zit boordevol mineralen en vitaminen. Jammer genoeg gaan er wel wat van deze stoffen verloren tijdens de verwerking tot chocolade. Gelukkig blijft er ook nog wat over, enkele voorbeelden:
– Vitamine A en helpt bij het verhogen van je weerstand.

– Vitamien B 1, 2, 6 en 11. Deze vitaminenen zorgen voor de spijsvertering, de huid, de weerstand en het gezichtsvermogen. Daarnaast draagt het ook bij aan de aanmaak van rode bloedcellen.

– Kalium en Calcium en heeft een bijdrage aan je bloeddruk.

Genoeg redenen dus om zo nu en dan een stukje pure chocolade te eten. Let hier wel op bij het cacao percentage. Hoe hoger het percentage hoe positiever de bijdrage is. Daarnaast is het ook belangrijk om chocolade met mate te eten. Ook pure chocolade.

Bloed- en vaatziekten

Uit recent onderzoek is gebleken dat pure chocolade een positief effect heeft op het flexibeler maken van de slagaderen. Hierdoor blijven witte bloedcellen ook minder snel aan de bloedvaten hangen. Vervolgens wordt de cholesterol hiermee verlaagd.

Diabetici

Je zou er niet gelijk aan denken, maar pure chocolade kan ook het risico verminderen op Diabetes type 2. Nu hoor ik je denken: de kans op Diabetes type 2 wordt alleen maar groter hoe slechter je eetpatroon is? Dat is zeker waar, ook hier geldt: alles met mate. Doordat er veel flavonoiden zitten in chocolade, wordt de kans op Diabetes type 2 kleiner. Mensen met meer flavonoiden reagere nnamelijk beter op insuling en hebben daardoor ook minder kans op ontstekingen. Daarnaast blijft de werking van insuline hetzelfde.

Zoals je dus hebt gelezen genoeg voordelen om een stukje pure chocolade te eten. De aanbevolen hoeveelheid is ongeveer 10 tot 15 gram per dag met een minimaal cacao percentage van 70 procent. Eet jij een blokje pure chocolade per dag?