Wat is het verschil tussen een rubberboot en een RIB?

0

Wilt u een rubberboot kopen voor serieuze vaarplezier? Kies dan voor een RIB. Een gewone rubberboot en een RIB lijken in veel opzichten op elkaar maar het zijn verschillende boten. RIB staat voor Rigid Inflatable Boat. Als u ze door het water ziet varen is het verschil soms moeilijk te zien. Is het een gewone rubberboot of is het een RIB? Soms worden de termen ook wel eens door elkaar gehaald en worden rubberboten ook RIB’s genoemd. Het verschil is vrij simpel: Een RIB is een rubber boot met een stevige romp. Hij heeft een verharde bodem van polyester of aluminium. Een RIB wordt beschouwd als een samensmelting tussen een conventionele boot en een rubberboot.

De voordelen van een RIB ten opzichte van een rubberboot

Een RIB heeft fijne vaareigenschappen. De boot voelt aan als een mes in het water. Hij snijdt door de golven terwijl de rubberboot over de golven heen gaat. Hierdoor heeft het ten opzichte van een rubberboot een betere ligging. RIB’s komen in een stuk groter formaat. Een rubberboot is eigenlijk nooit langer dan 5 meter terwijl een RIB wel in grotere maten geleverd kunnen worden. Hierdoor kunnen RIB’s geleverd worden met een zwaardere motor die meer paardenkracht heeft. Een RIB heeft ook een stukje comfort. Vaak worden ze geleverd met een bankje in de punt met ingebouwd opbergvak. Een RIB kan ook geleverd worden met een stuurconsole.

Opzoek naar meer wendbaarheid?

Mocht u een RIB willen kopen dan kunt u kiezen voor een RIB met een stuurconsole. Een console boot is een snelle vaartuig met een stuur die een buitenboordmotor aanstuurt. Consoleboten komen in lengtes van 4 tot 9 meter. Vanwege hun snelle verplaatsing over het water worden ze gebruikt voor wakeboarding of waterskiën.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw RIB?

Wanneer u interesse heeft en overweegt om een RIB te kopen dan is het slim om een kijkje te nemen bij een erkend watersport speciaalzaak. Zoek eerst welke watersportspeciaalzaak bij u in de buurt erkend is. Mocht er geen in de buurt zijn dan kunt u overwegen om via google naar watersport speciaalzaken te zoeken. Over heel Nederland zijn er genoeg winkels waar u terecht kan voor al uw watersport benodigdheden.