Voorkom grote discussies met verzekeraars en de Arbowet

0

Een heftruckcertificaat is belangrijk

Vele organisaties die dagelijks werken met een heftruck zijn niet in het bezit van een heftruckcertificaat. Echter zien zij hier het gevaar niet van in. Het niet hebben van een heftruckcertificaat kan namelijk hele nare gevolgen hebben. Een heftruckcertificaat kan een groot verschil maken. Een heftruckcertificaat geeft namelijk aan dat werknemer en werkgever er alles aan hebben gedaan om de veiligheid te vergroten en waar te borgen door middel van de grondige instructies die verkregen zijn.

De verplichtheid van een heftruckcertificaat

Werkgevers van organisaties waar veel gewerkt wordt met heftrucks zijn verplicht om de werknemers van grondige instructies te voorzien. Deze eis is gesteld door de Arbowet en verzekeraars. Wanneer deze verplichting niet wordt opgevolgd kan dit nare gevolgen hebben. Zo zal de verzekeraar de schade van een ongeval niet dekken als duidelijk wordt dat de betreffende medewerker niet voorzien is van grondige instructies. De Arbowet kan het bedrijf een hoge boete opleggen en in het ergste geval kan de inspectie ervoor kiezen om het magazijn te sluiten. Deze gevolgen wilt u natuurlijk voorkomen. Een heftruckcertificaat kan hier voor zorgen. Het heftruckcertificaat toont namelijk aan dat de betreffende medewerker wel degelijk voorzien is van grondige instructies. Dit houdt in dat de medewerker en werkgever er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen en verbeteren.

Hoe wordt er een heftruckcertificaat verkregen?

Om een heftruckcertificaat te verkrijgen moet je een heftruckopleiding volgen. Tijdens deze heftruckopleiding wordt de theorie en praktijk uitgebreid behandeld. Aansluitend zal er voor beide onderdelen een opleiding plaatsvinden. Wanneer deze examens met een voldoende zijn beoordeeld, zal de cursist een heftruckcertificaat ontvangen.
Met dit heftruckcertificaat mag men zich officieel een volwaardige heftruckchauffeur noemen. Het heftruckcertificaat staat voor zekerheid en veiligheid.

Wacht dus niet langer en schrijf je vandaag nog in voor een heftruckopleiding en haal je eigen heftruckcertificaat.

heftruckcertificaat