De uitfasering van een koudemiddel heeft veel impact

0

Een koudemiddel is een stof die onder andere geconsumeerd wordt in waterpompen om de warmte te transporteren en af te voeren. Zo was Freon het bekendste koudemiddel, echter is deze tegenwoordig verboden. Freon kwam veel voor als damp of vloeistof in een koelkast. Deze keuze voor koudemiddelen hangt af van het kookpunt. De drukken moeten wel haalbaar zijn. Er zijn een aantal natuurlijke koudemiddelen die het meest gebruikt worden, denk hierbij aan: propyeen, alkanen, fluorkoolwaterstoffen, ammoniak en koolstofdioxide.
Wanneer je wilt beslissen welk koudemiddel het meest geschikt is in een koel- of airconditioningsinstallatie, spelen de veiligheid en de bescherming van het milieu een zeer grote rol. Door de fluctuele stijging van de energieprijzen is het energieverbruik tevens een belangrijke factor in de beslissingen. Gebruik een koudemiddel die een uiterst goede thermodynamische eigenschap heeft met een hoge chemische stabiliteit en goede fysieke eigenschap. Vanzelfsprekend zijn de prijs en verkrijgbaarheid ook meespelende factoren in de beslissing.

De uitfasering van koudemiddelen is bijna niet bij te houden

Het is tegenwoordig heel moeilijk om op de hoogte te zijn als het gaat om de uitfasering van een koudemiddel. De uitfasering houdt het langzaam stoppen met de levering van producten en/of diensten. Het begint meestal met het staken van het actief promoten van de producten en/of diensten. Eventuele voorraden die op dat moment nog aanwezig zijn worden zo snel mogelijk weggewerkt. Op het moment dat de gehele verkoop van de producten en/of diensten volledige gestaakt wordt, is het product/dienst helemaal verdwenen van de markt. In bijna alle sectoren wordt er dagelijks gebruik gemaakt van verschillende soorten koudemiddelen. Door deze uitfasering kan het moeilijk zijn om goed op de hoogte te zijn en te blijven over welke koudemiddelen verboden zijn en welke verboden zullen worden in de toekomst. Uitfasering kan ervoor zorgen dat jij als ondernemer de keuze moet gaan aanpassen betreft de koudemiddelen die je momenteel gebruikt.