Wat te doen met een negatieve BKR codering?

0

Heb je een negatieve BKR codering, en weet je niet precies wat je hier aan kunt doen? Er zijn tal van experts die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld contact opnemen met een bedrijf dat je kan helpen bij het laten verwijderen van je negatieve BKR codering. Maar, waarom zou je precies je BKR codering laten verwijderen? Wat houdt een BKR code precies in en waar staat het voor? Dat wordt verder in dit artikel uitgelegd.

Wat is een BKR codering?

Er zijn verschillende BKR coderingen die allemaal iets anders betekenen. Een Codering van het Bureau Krediet Registratie bestaat uit een letter en een getal, A of H en het getal 1, 2, 3 of 4. De letters A en H staan voor Achterstand en Herstel. Loop je meer dan 2 tot 3 maand achter met je betalingen? Dan wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie. Heb je een achterstand gehad maar heb je ingelopen en de achterstand netjes weggewerkt, dan krijg je de letter H van Herstel.

Code 1 staat voor een betalingsachterstand waarvoor een betalingsregeling is getroffen met de kredietverstrekker. Code 2 krijg je toegewezen wanneer de kredietverstrekker het gehele openstaande bedrag in 1x opeist. Je betaalt in dat geval niet maandelijks, maar je moet het gehele bedrag in één keer ophoesten. Code 3 kan twee verschillende betekenissen hebben. 1 = Afboeking: dit houdt in dat de kredietverstrekker de vordering op het moment laat rusten. Of 2 = Kwijtschelding: Er wordt voldaan aan een deel van de vordering en het restante bedrag wordt kwijtgescholden. Hierbij wordt altijd een einddatum genoemd. Tot slot code 4, deze BKR codering krijg je toegewezen wanneer je voor de kredietlegger onvindbaar en niet te bereiken bent. Er kan geen contact worden gelegd en je bent voor een langere tijd niet bereikbaar.

bkr-registratie