Je eigen merk laten registeren is heel belangrijk

0
merkregistratie

Wil je graag een nieuw product en/of dienst op de markt zetten en je merknaam registreren en beschermen? Of wil je je bestaande merknaam vastleggen en genieten van de voordelen van merkbescherming? Dan ben je bij een merkendepot aan het juiste adres. Merkregistratie is hierbij een specialisme.

Wat houdt een merkregistratie in?

Bij een merkenregistratie kan je een aantal verschillende diensten verwachten. Zo krijg je een gratis marktonderzoek die antwoord geeft op de vraag: mag het merk geregistreerd worden? Tevens wordt er onderzocht wat er voor een merk je vast wilt leggen. Hierbij kan je denken aan het laten deponeren van een merknaam, beeldmerk en/of een woord/beeldmerk. Een merk wordt geregistreerd voor bepaalde producten en/of diensten. Er moet worden bepaald in welke klasse het merk valt.
Er moet een keuze worden gemaakt of je het merk wilt laten registeren voor de EU, de Benelux of internationaal.

Waarom zou je je merk laten registreren?

Je begint met een bedrijf en bent van plan om producten en/of diensten onder een bepaalde naam te gaan verkopen. Deze naam is de merknaam voor de producten en/of diensten die je aanbiedt. Deze merknaam kan gelijk zijn aan je handelsnaam, maar dit hoeft niet.
Wanneer je een bestaande ondernemer bent dan is het laten registeren van je onderneming ook heel belangrijk. Je bent als ondernemer succesvol bezig, maar je bent er nog niet aan toegekomen om je merk te laten registreren. Al je concurrenten merken dit en proberen van je merk gebruik te maken om hun eigen producten en/of diensten aan te prijzen of het zelfs te laten registeren. Tevens kan het zijn dat je nieuwe producten en/o diensten op de markt wilt brengen onder een andere merknaam. Er kan ook interesse vanuit een externe partij om jouw merk te gebruiken.

merkendepot