Decoratie, maak het zo gek als je zelf wilt

0
decoratie

Om je huis op te fleuren zijn er natuurlijk een tal aan verschillende mogelijkheden. Natuurlijk kies je voor iets wat bij jou en jouw levensstijl past. Door dit te doen kan je een huiselijke sfeer creëren en zorg je voor een warm gevoel.

De mogelijkheden zijn oneindig

Eigenlijk zijn de mogelijkheden om je huis meer sfeer te geven oneindig. Wat je maar kunt bedenken kan dienen als decoratie of als opfleuring van je huis. Als je creatief bent zijn er vaak genoeg ideeën die in je hoofd ronddwalen hoe je het huis of de schuur kunt opfleuren. Je kunt eigenlijk je eigen creaties loslaten op het interieur van je huis. Naast dat je zelf wat kunt maken zijn er ook genoeg mogelijkheden hoe je meer sfeer creëert zonder dat je zelf de handen uit de mouwen hoeft te steken. Je denkt al snel aan het ophangen van schilderijen of foto’s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een hele wand de decoreren met een wanddecoratie die er volledig uitspringt. Je hebt vaak al een idee in je hoofd wat je wilt gaan doen of welke sfeer je wilt creëren. Echter is het vaak moeilijk het beeld wat je in je hoofd hebt ook echt te creëren in je woonkamer of keuken.

Variëren zorgt voor opleving

Sommige mensen kijken al meer dan tien jaar lang naar hetzelfde behang terwijl anderen er juist elk jaar een nieuwe look willen. Het is natuurlijk persoonsgebonden en het is vaak niet nodig, maar je ziet toch dat mensen houden van variëren. Door te variëren geef je weer een nieuwe look aan je huis waardoor het voelt alsof je er nog maar pas woont. Sommige mensen zullen dit als heel prettig ervaren terwijl andere juist houden van het vertrouwde gezicht wat ze al jaren zien. Het hoeft natuurlijk niet een drastische verandering te zijn. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een keer een ander schilderij of wat nieuwe foto’s op te hangen. Door deze kleine verandering varieer je toch nog een beetje. Doe vooral wat jezelf mooi vindt en creëer zo jouw eigen vertrouwde plek.

Gemeentemuseum Den Haag - Berlage totaal!