De voordelen van een speciale telefoon voor slechthorenden

0

Mensen met een auditieve beperking staan altijd een beetje buiten de dagelijkse communicatie tussen jan en alleman. Spreken en verstaan kan afhankelijk van de zwaarte van de beperking erg vermoeiend of zelfs onmogelijk zijn. Voor hen is de huidige trend om veel te chatten via bijvoorbeeld Whatsapp en Facebook een grote uitkomst. De mobiele telefoon vormt een laagdrempelige manier om te communiceren met de buitenwereld.

De huidige smartphones zijn stuk voor stuk via het besturingssysteem (bijvoorbeeld iOS voor Apple of Android voor veel andere merken) uitgerust met speciale functies ter ondersteuning van een visuele of auditieve handicap. In het besturingssysteem bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om het volume van de hoornspeaker of de ringtone te verhogen, notificaties te geven met lichtsignalen of (voor visuele beperkingen) het contrast of de lettergrootte in te stellen voor het scherm.

Speciale smartphones voor slechthorenden

Als de gewone smartphone niet voldoende mogelijkheden biedt, bestaat er ook een speciale mobiele telefoon voor slechthorenden en slechtzienden. Deze telefoons worden veel gebruikt voor mensen met een visuele of auditieve beperking, maar bijvoorbeeld ook door senioren waarbij het zicht of gehoor achteruit gaat door ouderdom. Deze smartphones zien eruit als een gewone smartphone met touchscreen en zijn voorzien van een Android besturingssysteem. In die zin biedt de telefoon precies wat uw huidige smartphone ook kan. Echter zijn de telefoons uitgerust met speciale functies voor slechthorenden en slechtzienden. In dit artikel focussen we ons op mensen die niet goed kunnen horen en voor hen zijn de smartphones uitgerust met onder andere:

Extra luid hoornvolume tot 40 dB, extra luide beltoon tot 90 dB, SOS functie, family support, ondersteuning voor hoortoestellen, instelbaar trilalarm, grote luidspreker met een duidelijke en hoogwaardige klank.

Kortom: alle functies die u van een normale smartphone gewend bent, vindt u ook in deze speciale smartphones, maar dan biedt deze telefoon u méér opties en ondersteuning waarmee communicatie voor u nog gemakkelijker wordt! Bent u nieuwsgierig naar deze speciale smartphone voor slechthorenden, dan adviseren we u zeker het productassortiment van producent Amplicomms eens te bekijken. De nieuwste smartphone in hun assortiment is de M9500, en is qua prijs vergelijkbaar met diverse middensegment smartphones.