Wordt een plicht niet nagekomen? Schakel een advocaat in!

0
advocatenkantoor-hoorn

We hebben het nauwelijks door, maar we sluiten bijna dagelijks overeenkomsten. Denk aan het kopen van een auto etc. Als een overeenkomst is gesloten, dan heb je de plicht om iets te doen. Zo zal de auto bijvoorbeeld betaalt moeten worden, de autoverkoper dient de auto na de benoemende voorwaarden te leveren. Deze verplichtingen worden een verbintenis genoemd. Het advocatenkantoor in Hoorn kan helpen op het moment dat deze plichten niet worden nagekomen.

Wat houdt contractenrecht in?

Het contractenrecht regelt als het ware hoe en waarom overeenkomsten tot stand kunnen komen, waaraan deze voldaan moeten worden om een geldige overeenstemming te kunnen zijn en wat de gevolgen zijn op het moment dat de overeenkomst niet nageleefd wordt. Overeenkomsten kennen over het algemeen een datum waarna de overeenkomst zal verlopen. Als je al een langere tijd gebruik maakt van dezelfde overeenkomst, dan kunnen enkele bepalingen niet geldig zijn. Het advocatenkantoor in Hoorn stelt overeenkomsten en voorwaarden op die voor jou voldoen aan de actuele regelgeving. Ook toets het advocatenkantoor bestaande overeenkomsten en adviseren over eventuele valkuilen en aanpassingen. Wat het goed zakelijk opstellen van een overeenkomst vereist expertise, inzicht en ervaring.

Vul de algemene voorwaarden zorgvuldig in

Bij het aangaan van een overeenkomst wordt meestal verwezen naar de algemene voorwaarden. Een onderneming kan deze algemene voorwaarden natuurlijk altijd zelf maken. Echter kunnen deze algemene voorwaarden dan in strijd zijn met de wettelijke bepalingen en worden daardoor als ongeldig verklaard. Het advocatenkantoor in Hoorn kan hierbij de juiste uitkomst bieden. Het afbakenen van belangen van de klant kan je het beste waarborgen in duidelijke algemene voorwaarden. Dit is een zakelijk aspect dat heel vaak door ondernemers onderschat wordt, vergeten wordt of van weinig belang wordt gezien, echter kunnen er zakelijk heel veel voordelen mee worden behaald.