Wat kan social media betekenen voor bedrijven?

0
actief-op-social-media

Tegenwoordig is bijna iedereen wel actief op social media. Social media is nog steeds nieuw en helemaal in opkomst, maar toch kan niemand het meer wegdenken uit het dagelijks leven. Niet alleen particulieren zijn dagelijks actief op social media, maar ook bedrijven zoeken het online platform op voor meer conversie voor hun onderneming. Maar moeten bedrijven per se actief zijn op social media?
Het is voor bedrijven met oog op SEO nog niet noodzakelijk om heel erg actief te zijn op de verschillende social media. Wel worden berichten op Twitter heel goed door zoekmachines geïndexeerd. Zeker wanneer er actief wordt geretweet. Deze linkjes kunnen namelijk worden gezien als backlinks naar een website, dit kan een positieve uitwerking op de rankings. Actief zijn op social media biedt dus verschillende kansen voor uw onderneming.

Wat zijn de voordelen van het inzetten van social media?

Er zijn verschillende voordelen waar bedrijven van kunnen genieten op het moment dat zij social media in zullen zetten voor hun onderneming. Zo zal social media de naamsbekendheid vergroten. Dit komt doorat je mensen in contact laat komen met je bedrijf via het internet. Je vergroot de online aanwezig van je onderneming, hiermee vergroot je het bereik van je producten en/of diensten. Tevens zal door middel social media de omzet stijgen. Er is gebleken dat bedrijven die zich bezig houden met social media een aanzienlijke omzet stijging krijgen. Een ander voordeel van social media is dat het relatief goedkoop is om in te zitten. Ook kan je concurrenten volgen op social media, op deze manier blijf je op de hoogte van hun activiteiten. Door social media ben je ook in staan om het koopgedrag van je doelgroep te beïnvloeden. Klanten worden via social media immers vaker met jouw onderneming geconfronteerd.