Vier tips voor meer balans in je leven

0

Heb je het idee dat je alleen maar aan het rennen en vliegen bent? Ga jij elke dag maar weer door en kom je niet tot rust? Dan wordt het tijd om meer balans in je leven te brengen. Maar… hoe doe je dat? De reden dat je gehaast leeft kan natuurlijk verschillen. Sommige mensen zijn workaholics, anderen zijn het liefst altijd buiten de deur onder de mensen of een druk gezinsleven met jonge kinderen vraagt veel van je tijd en energie. Het maakt niet uit wat je situatie is, iedereen kan meer balans in zijn leven brengen!

Neem de tijd

Eigenlijk kun je dit overal op toepassen. Als je meer tijd voor dingen neemt, zal je meer rust ervaren. Wat weer bijdraagt aan een goede balans. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom maken we het simpeler. Ga zitten voor je ontbijt, al is dit maar een kop koffie.

Bewust worden

Neem drie keer per dag in elk geval vijf minuten de tijd om stil te staan. Sta stil bij datgene wat je op dat moment aan het doen bent. Dit kan alles zijn. Van je tanden poetsen tot het televisie kijken zijn. Kijk naar je favoriete programma en zie wat er gebeurd. Wat de personen in beeld voor kleding dragen, kijk naar de kleuren, maar wees je ook bewust van je eigen omgeving op dat moment. Hoe warm is het in de kamer. Misschien is het juist wel koud. Wat ruik je? Hangen er bijvoorbeeld nog bepaalde geuren van het koken.

Verwen jezelf

Neem een bad of lange douche. Steek er een kaarsje bij aan en zet een fijn muziekje op. Of ga eens naar een nagelsalon voor een pedicure of manicure behandeling. Het lijkt misschien wat gek. Op het moment dat je daar zit, voelt het wellicht ook een beetje klinisch door de mondkapjes in de nagelsalon. Maar de cleane sfeer kan juist bijdragen aan een sereen gevoel. En elke keer als je je zachte voeten of strak gelakte nagels ziet, ervaar je een klein vreugde momentje. Deze momenten hebben flink wat effect, in de positieve zin.

Kom in beweging

Het is niet nodig om drie of vier keer per week in de sportschool te zitten, maar elke avond thuis op de bank achter de televisie zal ook niet veel bijdragen aan een positieve gemoedstoestand. Beweging kun je in veel verschillende vormen zien. Een goede vrijpartij verbrand namelijk flink wat calorieën en het maakt stoffen aan in je lichaam waardoor je je gelukkiger voelt. Daarnaast is  Ga je bijvoorbeeld bewust wandelen, dan sla je twee vliegen in één klap.

DELEN
Vorig artikelJa, ik wil!
Volgend artikelSlaapkamer een twijfelgeval?