Speciale verlichting voor in de tankbouw

0

Wanneer je werkzaamheden moet verrichten in een donkere tank, wordt dat natuurlijk heel erg lastig. Een lamp kan dan zeker goed van pas komen. Maar, grote kans dat er in de tank geen elektriciteit aanwezig is… Een oplossing hiervoor is tankverlichting. Met behulp van deze lampen kun je de tank van binnenuit verlichten. Maar naast tanken, kun je tankverlichting natuurlijk ook op andere locaties gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan scheepsbouw of in fabrieken. Deze inspectielampen zijn erg robuust, waardoor de lamp voornamelijk veel wordt gebruikt in industrieën.

Verschillende varianten tanklampen
Wanneer je het hebt over tankverlichting, gaat het niet om specifiek 1 soort lamp. Er zijn verschillende soorten lampen die allemaal vallen onder de tank- en/of inspectie verlichting. Zo is er bijvoorbeeld een tank inspectielamp die aan een muur kan worden bevestigd. Deze lamp is erg betrouwbaar en heeft een lange levensduur. Hierdoor heb je vrijwel geen omkijken naar de lamp wanneer deze eenmaal hangt. De lamp is verkrijgbaar in zowel LED verlichting als Halogeen lamp.
Weer een andere variant is de Edellux LED inspectielamp. Deze is ideaal te gebruiken om machines, vanwege de kleur en het feit dat de lamp UV vrij is. Dit armatuur kan worden

tankverlichting

gecombineerd met een ruitenwisser of een sproeier. Zo kun je bijvoorbeeld een kijkglas schoonhouden.
Tot slot nog een andere variant van de tanklamp: de Chemlux. Deze lamp is erg interessant voor machinebouwers en eindgebruikers in de farmacie. Deze lamp is explosie veilig bevat een explosieveilig armatuur. Je hoeft met deze lamp dus niet bang te zijn in omgevingen met een verhoogd risico op explosies. Deze lamp is daar gewoon tegen bestemd! Een aantal andere voordelen van tankverlichting zijn de verschillende kantelscharnieren, montage beugel, licht metalen behuizing, robuuste uitvoering en de flange kraag. Kortom: tankverlichting is zeker geen gek idee.