LED verlichting in alle soorten en maten

0

LED verlichting is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, kleuren, maten, vormen en meer! Wanneer je opzoek bent naar een specifieke LED lamp zal je gegarandeerd slagen als je je zoektocht online begint. Door het enorme aanbod aan led lampen kan het lastig zijn om de perfecte lamp voor jou eruit te halen. Met een beetje hulp wordt deze taak echter een stuk gemakkelijker. In dit artikel lees je meer informatie over de verschillende aspecten van een LED lampje en verlichting LED.

Hoe steekt een LED lamp in elkaar?

De afkorting ‘LED’ staat voor Light Emitting Diode. De LED’s zijn zelf kleine lichtbronnen die door middel van een halfgeleider oplichten. LED verlichting is een nog vrij nieuwe vorm van verlichting, die erg veel voordelen oplevert in tegen stelling tot bijvoorbeeld de tl lamp, halogeenlamp of gloeilamp.

Aandachtspunten bij de aanschafled-lamp

Wil je graag een led lamp aanschaffen? Dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Allereerst is het belangrijk dat je bepaalt welke lichtsterkte je wil. Wil je zwak of sterk licht? Afhankelijk hiervan bepaal je het aantal Lumen van de lamp.
Vervolgens maar je de keuze voor een fitting. Niet iedere lamp past in elke fitting, hier zit namelijk nogal een verschil tussen. Iedereen kent wel het verschil tussen een grote en kleine fitting, maar daarnaast zijn er nog meer varianten.
Wil je graag warm licht of ga je liever voor een led lamp met koel licht? Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe koeler het licht is. Wil je een warme lamp? Ga dan voor een variant met een laag aantal Kelvin.
Na de keuze voor de kleur, ga je door met de vorm van de Led lichtbalk. Er zijn verschillende vormen verkrijgbaar: kandelaar, rond, standaard, kogel, reflector en meer! Bekijk online eens het totale aanbod aan verschillende vormen en bepaal zo welke jij nodig hebt.