Nieuwe trend in opkomst: de bullet journal

0
nieuwe trend in opkomst de bullet journal

Op Youtube en Instagram zijn er al veel mensen mee bezig: een bullet journal. Voor velen is deze trend echter nog niet zo bekend, dus in dit artikel wordt uitgelegd wat het precies is.

Wat is het?

Het idee van een bullet journal is dat je je eigen agenda maakt en vormgeeft. De bedenker van deze trend is ermee begonnen omdat de standaard agenda niet meer voldeed aan de behoefte. De oplossing daarvoor is om hem zelf te gaan maken. Neem een leeg notitieboek en je kan alles toevoegen wat je maar wil.

Wat zet je erin?

Het leuke aan een bullet journal is dat er geen regels zijn in wat er wel en wat er niet in hoort. Je koopt een leeg boek en je kan letterlijk alles toevoegen wat je maar wil. Denk bijvoorbeeld aan doelen, to-do-lijstjes of je afspraken. Daarnaast kan je dagboekfragmentjes toevoegen, of een pagina besteden aan foto’s of tekeningen. Niks is fout, alles is geoorloofd.

Wat heb je nodig?

In principe heb je weinig nodig om te beginnen met het maken van een bullet journal. Een vereiste is een leeg notitieboek. Daarnaast heb je pennen, stiften en potloden nodig om te kunnen schrijven en tekenen. Vervolgens kan je de bullet journal nog opleuken met stickers, afbeeldingen of foto’s. Wanneer je eenmaal je stijl bepaald hebt, kan je kiezen voor specifieke kleuren, speciale kalligrafie-pennen of speciale stiften.

Tips voor beginners

Lijkt het je wat maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin dan eerst met potlood alles te tekenen en te schrijven. Mocht je er niet tevreden over zijn, kan je dit altijd nog uitgummen en hoef je niet meteen een pagina uit te scheuren. Daarnaast is het makkelijk om een boek te kopen met punten of lijntjes erin. De voorkeur gaat uit naar puntjes, want dan kan je zelf alle lijnen bepalen. Ook is er genoeg inspiratie te vinden op internet of Youtube. Wees vooral ook niet te perfectionistisch. Het is geen wedstrijd en het moet leuk blijven.

Lijkt het je leuk maar is een bullet journal toch nog een stap te ver? Kijk dan eens bij de invulboeken van invulboekjes.nl.