Alles over de boerenprotesten

0
alles over de boerenprotesten

De berichten over de klimaatverandering en vermindering van de stikstofuitstoot vliegen je om de oren. Bijna elke dag is er wel iets over te vinden in het nieuws. Doordat de stikstofuitstoot te hoog is, stijgt de temperatuur op aarde en verslechtert het klimaat. Er zijn verschillende branches die verantwoordelijk zijn voor de hoge stikstofuitstoot. Een van die branches, welke ook veel in het nieuws is, is de boerenbranche. Het houden van dieren zorgt voor de meeste stikstof in de lucht. Het kabinet wil flink veel maatregelen invoeren waardoor de uitstoot van stikstof beperkt wordt. De boeren worden hierdoor flink benadeeld, omdat het veel meer geld gaat kosten om het beroep boer te kunnen blijven uitoefenen.

Begrip

Omdat de boeren het niet eens zijn met deze maatregelen, komen ze massaal in protest. Het eerste protest vond plaats op 1 oktober 2019. Verschillende boeren uit het hele land zijn op de tractor naar Den Haag gereden, om te protesteren op het Malieveld. Daarnaast vonden er op andere plekken in het land ook protesten plaats. De binnenstad van Groningen werd geteisterd door boeren op hun tractoren. In eerste instantie was er veel begrip vanuit het volk naar de boeren toe. Iedereen begreep waarom de boeren in protest kwamen. Het halveren van de veestapel is een van de maatregelen die de boeren opgelegd zou worden. Boeren zijn afhankelijk van hun vee, dit is hun voornaamste inkomstenbron. Om zoveel mogelijk inkomsten te krijgen, zorgen boeren voor het beste materiaal. Ze zorgen bijvoorbeeld voor de beste melkslang om het melken soepeler te laten verlopen.

Steeds meer onbegrip

Naarmate er meer protesten plaatsvonden, ontbrak het steeds meer aan begrip. De boeren blokkeerden met hun tractoren de snelwegen, waardoor er veel oponthoud ontstond. Ook vonden er meerdere vernielingen plaats en gedroegen de boeren zich lomp. In Groningen was er een boer die met zijn tractor het gemeentehuis binnen reed. De deur is hierdoor helemaal vernield. Het begrip voor de boerenprotesten is door dit soort acties flink afgenomen. Waarschijnlijk zullen deze protesten nog wel even voortduren, zolang er nog geen duidelijkheid is over welke maatregelen er getroffen gaan worden. Totdat er duidelijkheid is, zullen de boeren blijven strijden voor hun beroep.