Letselschade na auto-ongeluk

0
auto

Wanneer je letselschade oploopt met je auto, is het belangrijk dit goed aan te pakken. Het komt vaak voor bij auto-ongelukken en vele mensen zijn zich niet bewust, wat je dan het beste kunt doen. In dit artikel ga ik je dit probleem uitleggen.

Wat moet je doen?

Wanneer je een auto-ongeluk hebt gehad, is het verstandig goed te weten, wat je moet doen. Als eerst vul je een schadeformulier in en je zult waarschijnlijk nadenken over een passende schadevergoeding. In de meeste gevallen is de verzekeraar van de aansprakelijke automobilist, aan wie je verhaal moet doen over je eigen schade. Het is verstandig om te weten dat je zorgverzekeraar kosten in rekening kan brengen voor controle op EHBO of andere zorgkosten. Ook is het verstandig om foto’s te nemen, van beide voertuigen, zodat je genoeg bewijs hebt. De verzekeraar wil altijd een bewijs zien van de schade, dus zorg dat je alles goed vastlegt en bewaard. Als u lichamelijke schade heeft, kun je een medisch dossier opvragen bij je huisarts, zodat dit ook genoteerd staat. Het is vaak een groot proces, maar als je alles duidelijk in kaart brengt, kan je simpelweg alles vergoed krijgen, als je daarvoor verzekerd bent.

Stel je open

Stel je bent degene die schuldig is aan het auto-ongeluk, dan is het zo verstandig mogelijk om eerlijk te zijn tegen de tegenpartij. Stel je volwassen op en zorg dat het goed geregeld wordt, ook al is het je eigen schuld. Het gaat vaak makkelijker als je je opent stelt voor vragen en als je alles netjes ondertekent en regelt met de verzekering. Je kan ook juridisch advies vragen aan externe partijen. Dit is zeker aan te raden als je hier zelf weinig kennis over hebt.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van juridisch advies bij letselschade aan je auto? Neem dan een kijkje op de website: https://www.juridischbureauletselschade.nl/aangereden-auto/