Lees de polisvoorwaarden bij een goedkope hondenverzekering

0
hondenverzekering
Cute dog works in the office at the computer. Concentration and strictly looking at the camera

Kiezen voor de goedkoopste hondenverzekering klinkt aantrekkelijk. Maar dit hoeft niet per definitie de beste ziektekostenverzekering voor honden te zijn. Het is altijd belangrijk om de polisvoorwaarden van de honden ziektekostenverzekering door te lezen. Een aantal behandelingen worden niet vergoed, terwijl je dit wel zou denken. Als jouw huisdier een huidprobleem heeft en hiervoor speciaal dieetvoer nodig heeft, dan wordt niets vergoed. Ook een speciale vachtbehandeling is voor eigen rekening, ondanks dat je dan denkt een goede hondenverzekering te hebben afgesloten. Je komt dus alsnog voor hoge kosten te staan.

Wat wordt vaak niet vergoed?

polisvoorwaarden-bij-verzekeringJe dient zelf voor de nodige preventie te zorgen. Denk hierbij aan de nagels, het gebit en de vacht. Ook als de hond ziek is, dien je gelijk naar de dierenarts te gaan om erger te voorkomen. Wanneer dit niet gebeurt en de situatie hierdoor verergert, vervalt de vergoeding. Bij een chronische aandoening worden de kosten maar voor 50 procent vergoed. Als je binnen het wachttermijn een probleem krijgt met de gezondheid van je hond, mag je de kosten die hiervoor gemaakt worden, bij de start van de verzekering niet declareren. Kijk op Tinki.nl voor meer informatie over verzekering voor honden.

Wel of geen hondenverzekering

Doordat een aantal medische aandoeningen niet vergoed worden, twijfelen nog steeds veel mensen of ze een dierenverzekering af moeten sluiten of niet. Je wilt hét beste voor je hond, maar niet onnodig elke maand een hoge premie betalen. Moet je nu wel of geen hondenverzekering afsluiten? Op Tinki.nl lees je meer over welke hondenverzekering geschikt voor je hond zou kunnen zijn. Je kunt natuurlijk ook zelf maandelijks een bedrag sparen, zodat je zeker weet dat je de kosten van de dierenarts kunt betalen. Een combinatie van verzekeren en sparen kan ook. Je kiest dan voor de goedkoopste hondenverzekering en spaart maandelijks.