Kan ik krasjes aan mijn voorruit zelf verhelpen?

Kan ik krasjes aan mijn voorruit zelf verhelpen?

0

Autoruiten zijn van dik glas gemaakt en kunnen best tegen een stootje. Tussen de weersomstandigheden, vogels, eekhoorns en andere wezens, evenals takken die op je auto vallen, kunnen de ramen gemakkelijk krassen. Kleine krassen in voorruiten en voertuigramen kun je soms zelf verwijderen met producten die je in de supermarkt of online kunt vinden. Als het glas van jouw voertuig ondiepe krassen heeft, kunnen enkele van onderstaande methodes je helpen de krassen te verwijderen of te verminderen.

Wat kan je zelf doen om de krasjes te verhelpen?

Online vind je verschillende tips en idee├źn hoe je zelf de krasjes uit de voorruit kunt verwijderen. Als je van plan bent om het zelf te doen, probeer het dan eerst op een onopvallende plek. Zo kun je eerst controleren hoe het product of de methode werkt op jouw auto. Hieronder staan 3 manieren beschreven, die je zelf eerst kunt proberen, voordat je de voorruit op professionele wijze laat vervangen.

1. J & R wondersteen gebruiken

Dit schoonmaakmiddel kan je online kopen en wordt geleverd met 2 supersterke sponzen. Plaats een beetje van het middel op de kras en wrijf met de spons hard erop. Je zult meteen een positief resultaat merken. Herhaal het vegen met de spons, totdat de krassen zijn verminderd. Met de wondersteen gaan de krassen niet helemaal weg, maar je zou het ook niet met je blote oog kunnen zien.

2. De auto zelf poetsen als je een poetsmachine hebt

Ben je een doe-het-zelver en heb je een poetsmachine of polijstmachine thuis? Dan kan je niet alleen de krassen van de autoruit verwijderen, maar ook de krassen aan het voertuig. Zorg ervoor dat je de juiste polijstschijf gebruikt en de juiste polijstpasta. Blijf met de machine draaien op de kras, totdat je een schone ruit hebt en de krassen weg zijn. Je kunt ook een goedkope machine aanschaffen, die zal je na een tijdje toch weer nodig hebben.

3. Verschillende onlineproducten met gebruiksaanwijzingen

Behalve bovenstaande methodes, zul je online of in supermarkten complete pakketten vinden, van producten die je kunt gebruiken om glas en autoruiten schoon te maken. Vaak genoeg zit er in z’n pakket het reinigingsmiddel, speciale doekjes en borstels en natuurlijk de gebruiksaanwijzingen. Volg de instructies goed en je zult het resultaat merken. Let er wel op dat deze producten voor ondiepe en lichte krassen zijn.

Conclusie

Door een gekraste voorruit kijken kan meer dan hinderlijk zijn. Het ongemak om door krassen te moeten kijken, kan ook een gevaar zijn. Als jouw zicht belemmerd is, is het mogelijk een gekraste voorruit te repareren zonder het te moeten vervangen. Lichte krassen in de voorruit kunnen normaal gesproken worden verholpen. Dit zijn krassen die zichtbaar zijn voor het blote oog. Omdat deze krassen niet diep zijn, zijn er een paar eenvoudige manieren om ze aan te pakken. Afhankelijk van de grootte, diepte en plaatsing van de kras op de voorruit, is het het beste om het te laten checken door professionals en op de juiste manier te laten vervangen of repareren. Extreme schade aan een van de autoruiten moet je vervangen. Het repareren van jouw voorruit is belangrijk en als je dit snel doet, neemt de kans op een ongeluk als gevolg van een belemmerd zicht af.