Is rode wijn zo gezond als wij denken dat het is?

0
rode wijn

Ons menselijk lichaam heeft weerstand nodig, en deze stoffen zitten in wijn. Dit helpt ons menselijk lichaam te ondersteunen. Door deze ondersteuning kun je meer weerstand opbouwen dat helpt tegen ziekte, griep en verkoudheid. Vooral als je kijkt naar rode wijn, daar zit de stof tannine in. Deze stof word uit de schil gehaald. Deze zitten van nature in dit product en worden dan ook niet extra toegevoegd.

Daarnaast zit in deze wijn alcohol. Dit zorgt voor bloedverdunning en dit geeft een betere doorbloeding van de organen in het lichaam. Hier horen ook de hersenen en geslacht organen bij. Daarnaast zorgt het ook voor een goede en betere stofwisseling. Maar ga nu niet als een dolle rode wijn drinken omdat dit bijdraagt aan veel goede eigenschappen voor het lichaam. Want ook hier geldt drink alles met mate. Veel alcohol zal uw lichaam niet ten goede komen. Het zenuwstelsel zal na verloop zwakker worden en alle positieve punten van hierboven zullen negatieve punten worden bij een grote hoeveelheid rode wijn.

rode wijnRode wijn kan helpen tegen een loopneus.

Dit werkt al bij twee of meer glazen wijn per dag. Wanneer je dit aantal dagelijks zou drinken zijn er volgens de Harvard universiteit de helft minder verkoudheden bij deze persoon. Daarnaast leidt het drinken van rode wijn bij vrouwen tot meer seksueel verlangen. Dit is onderzocht bij een kleine 800 vrouwen met een leeftijd van achttien tot vijftig jaar oud. Deze vrouwen hebben dagelijks twee glazen rode wijn gedronken en had in elke leeftijdscategorie hetzelfde effect. Het gezonde deel van rode wijn is resveratrol, dit maakt de wijn zo gezond. Het zorgt er namelijk voor dat je niet zo snel oud wort. En heeft een gunstige invloed op hart en vaatziekten, overgewicht kanker en diabetes. Deze positieve invloed is helaas niet bij iedereen van invloed. Onthoud dus goed, drink met mate.