Wat is cloud hosting?

0

De term cloud hosting is voornamelijk iets van de laatste paar jaar. Maar bijna niemand kan exact uitleggen wat cloud hosting precies is. De grote onduidelijkheid bij aanbieders en afnemers hebben tot vele discussies geleid over wat cloud hosting nou precies is en wat het inhoud. Hieronder probeer ik daarom duidelijk uit te leggen wat cloud hosting is.

Cloud hosting

De betekenis is grote lijnen

Het begrip kan voorzichtig omschreven worden als een verzamelterm voor een aantal hosting gerelateerde diensten ( ook wel oplossingen genoemd). Deze oplossingen bestaan vaak al langer dan de term cloud hosting zelf. De verschillende manieren waarmee cloud hosting in verband staat zijn absoluut niet nieuw. In het verleden was het opzetten van deze hosting gerelateerde diensten zeer moeilijk maatwerk. Tegenwoordig zijn deze diensten al een stuk betaalbaarder en toegankelijker geworden.

Is het een marketingterm?

Het zou ook zomaar kunnen dat de term cloud hosting ooit verzonnen is door de marketing. Een nieuwe term kan immers erg goed verkopen. Zeker als je afnemers steeds opzoek zijn naar innovatie en nieuwe manieren om je kosten te beheersen.

Omdat de term een jong en nieuw karakter heeft is het een zeer makkelijke term om op de nieuwsgierigheid van je afnemers in te spelen. Hierbij kun je dus denken aan aanbiedingen, artikelen of andere acties omtrent de nieuwe term.

De definitie uitgelegd

Ondanks het ontbreken van de exacte definitie van cloud hosting kan het wel een beetje in grote lijnen uitgelegd worden. Om nou een beter beeld te krijgen wat het voor jou bedrijf kan betekenen is het belangrijk om eerst de term cloud te behandelen. Vervolgens kun je gaan kijken naar de wijze hoe cloud in relatie staat tot hosting.

Ben je nou benieuwd wat cloud hosting precies voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan eens een kijkje op deze website en kom meer te weten.