Wat zijn dé interieurkleuren voor 2017?

0

In de meubelbranche draait het net als in de modebranche om kleuren. Kleuren die per seizoen kunnen verschillen. Tijdens de verschillende meubel en mode beurzen over de hele wereld wordt ieder jaar duidelijk wat de kleurtrends dat jaar gaan worden. Voor 2017 is inmiddels bekend wat hip gaat worden.
Waar moet je zijn om dé kleur van 2017 te ontdekken? Bij de bedenker en ontwikkelaar van deze kleuren natuurijk: Pantone. Dit bedrijf bepaalt al sinds 1962 wat de trends zijn als het gaat om kleur.
Dus wat zegt Pantone over kleuren voor 2017?

Dit jaar staan op de lijst met kleuren vooral veel ingetogen, natuurlijkt tinten zoals bijvoorbeeld de kleuren Kale, Greenery en Primerose Yellow. Boerenkool is dus niet alleen een foodtrend, maar zal dit jaar ook meer te zien zijn in de mode en in interieurs. Volgens het toonaangevende Pantone is de kleur Greenery al zichtbaar in het dagelijks leven. Als voorbeeld geeft het bedrijf het toenemende aantal groende gevels en dakterrassen in het hart van diverse wereldsteden.

Greenery

De kleur Greenery is volgens Pantone een mix tussen appel en gras. Door deze kleur in een interieur te gebruiken breng je buiten naar binnen en geef je je interieur een heel ‘natuurlijke’ look. Het is mooi om te zien dat veel designer merken het advies van Pantone meteen ter harte nemen. Kijk bijvoorbeeld naar het onderstaande interieur gemaakt door B&B Italia.

Primerose Yellow

Een andere kleur die het goed doet in 2017 is Primerose Yellow. Geel lijkt misschien een heel heftige kleur voor in een interieur, maar door er op de juiste manier mee om te gaan creëer je juist veel rust.

Geel is natuurlijk niet geschikt om een heel interieur in uit te voeren, maar door er enkele objecten in uit te voeren maak je een interieur spannend en aantrekkelijk.

 

Een merk dat veel met de kleur geel werkt is het Nederlandse Leolux. Een ander merk dat leuke objecten aanbiedt in Primerode Yellow is Vitra. Kijk bijvoorbeeld naar de onderstaande collage waar een Vitra interieur is afgebeeld.

Op de site van Pantone kun je nog veel meer inspiratie opdoen en als je het in het echt wilt zien, schroom niet op bezoek te gaan bij een gerenommeerde design meubelwinkel.