Geniet van de voordelen bij MAP verpakken

0

Producten verpakt onder beschermende atmosfeer genieten van vele voordelen. Zo krijgen bacteriën niet de kans om bij het product te kunnen komen om dit te bederven. Daarom worden de producten gas verpakt. Ieder gas werkt dus bacterieremmend, zodat de houdbaarheid van de producten verlengd wordt. Zuurstof, stikstof en koolstofdioxide worden het meest toegepast bij het verpakken onder beschermende atmosfeer. Een ander voordeel is dat de verpakkingen voor een langere tijd uit de koeling gehouden kan worden, zo kunnen ze makkelijk voor langere afstanden worden vervoerd. Ook behouden de producten haar kleuren beter, wat een positieve invloed heeft op de verkoop van de producten. Daarnaast hoeven er minder geur, kleur- en smaakstoffen aan je product toe te voegen.

Hoe werkt het verpakken onder beschermende atmosfeer?

Er zijn een aantal gassen bij het verpakken onder beschermende atmosfeer, maar de belangrijkste gassoort is koolstofdioxide. Dit verlaagd namelijk de pH-waarde van producten door door te dringen in de zogenaamde biologische membranen. Hiermee veranderd koolstofdioxide ook de functie en doorlaatbaarheid van de producten. Door het oplossen van de koolstofdioxide kan een schijnvacuümeffect optreden. Tevens kan je voor zuurstof kiezen. Hoewel zuurstof een chemische afbraak veroorzaakt, zorgt het er voor dat het gesneden vlees of andere producten de kleur behoudt. Stikstof is een goede vervanger van zuurstof. Dit kan je willen veranderen omdat zuurstof dus een chemische afbraak veroorzaakt, als je dit niet wilt dan kies je dus voor stikstof. Stikstof wordt ingezet om oxidatie tegen te gaan en het eerder genoemde schijnvacuümeffect te voorkomen. Door deze stoffen in te zetten bij de verpakking van het product, wordt deze dus verpakt onder de beschermende atmosfeer. Natuurlijk kunnen er vragen ontstaan over deze manier van het verpakken van producten, dan kan je ten alle tijden contact met ons opnemen. Wij voorzien je graag van de juiste informatie.