Ervaar de verschillende toepassingen van stikstof

0
vloeibare stikstof kopen

Stikstof is een gassoort dat ook wel bekend staat als N2. In de voedselindustrie staat stikstof bekend als een E-nummer. Dit e-nummer is een goede stabilisator dat geen schadelijke werking heeft voor de gezondheid van mensen. Stikstof komt in bijna de hele atmosfeer voor, het zorgt voor belangrijke bouwstoffen voor alle organismen. In de natuur wordt stikstof opgenomen als een ammoniumzout of nitraatzout. Stikstof is een geurloze en reukloze gassoort. Stikstof is nauwelijks zwaarder dan de lucht. Stikstof is niet brandbaar. Wanneer er grotere hoeveelheden vrij komen verdringt het zuurstof uit de lucht en dan werkt het verstikkend.
Vloeibare stikstof wordt in vele branches gebruikt en voor verschillende toepassingen inzet. Vloeibare stikstof kopen biedt vele mogelijkheden voor toepassingen in uw onderneming.

Waar wordt stikstof voor ingezet?

Vloeibare stikstof wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt, denk hierbij aan de opslag van biologische materialen, laboratorium werkzaamheden en klinische behandelingen. Als koudemiddel doet stikstof het ook heel goed bij het bevriezen van voedsel en andere biologische materialen. Tevens wordt de gassoort gebruikt als een blusmiddel bij brand en leidingen te spoelen. Bij het lasproces wordt het gas ingezet als een snijgas bij het lasersnijden. Vloeibare stikstof kan ook gebruikt worden als een drijfgas in spuitbussen en de zuurstof verdringende functie help bij opslagtanks voor bepaalde producten. Het is dus duidelijk dat de toepassingen van vloeibare stikstof oneindig is.

Waarom koop je vloeibare stikstof bij ons?

Wij zijn begonnen als regionale onderneming en zijn inmiddels uitgegroeid tot een sterke Europese gasleverancier. Ons grote uitgebreide netwerk maakt het mogelijk om door heel Nederland stikstof te kunnen leveren. Wij leveren grote gascilinders van hoeveelheden van 10 tot 50 liter. Daarnaast is het mogelijk om de vloeibare stikstof in een grote tank te bestellen. Weet je niet zeker of stikstof voor jou het juiste gas is? Neem dan contact op met onze specialisten.

vloeibare stikstof kopen