Dé bestemmingen voor een roadtrip met je vrienden

0

In veel vriendengroepen dwaalt het idee al tijden rond: samen op een roadtrip gaan. Wanneer de knoop dan eindelijk doorgehakt wordt, blijft er één belangrijke vraag over. Waar gaan we heen?

Europa

Veel mensen denken al snel aan Europa. Het is in verhouding dichtbij en minder duur dan verre reizen. Dit hoeft echter niet de enige reden te zijn om te reizen in Europa. Zo kun je met je vrienden naar Italië, waar je een Vespa trip kunt maken. Ook kun je met je vrienden naar het noorden van Europa reizen, waar je dagenlang door de prachtige wouden in Zweden en Noorwegen kunt rondrijden.

Noord Amerika

Enkele andere populaire bestemmingen voor roadtrips zijn Amerika en Canada. Zo kun je kiezen om door de prachtige natuur van Canada te reizen of juist de drukke steden van Amerika te bezoeken. Daarnaast kiezen veel mensen voor een roadtrip door California, een trip over route 66 of een trip door het “wilde westen” in andere delen van Amerika en Canada.

Zuid Amerika

Naast Noord Amerika en Europa besluiten veel mensen naar Zuid Amerika te reizen. Niet alleen is het landschap heel divers, van de natte oerwouden tot de kurkdroge woestijnen, ook zijn er enkele unieke plaatsen te vinden in Zuid Amerika. Denk hierbij aan Ruta 40, waarbij je dwars door de onaangetaste natuur reist, van noord naar zuid Argentinië.

Azië

Ook steeds populairder worden roadtrips door Azië. Zo kun je, wanneer je een groep motorfans bent, met zijn allen van noord naar zuid Vietnam kunnen reizen op de motor. Ook kun je kiezen voor de Irohazaka Winding Road in Japan, met maar liefst 15 haarspeldbochten over een afstand van 8 kilometer.

Australië en Nieuw Zeeland

Ondanks dat het aan de andere kant van de aarde ligt, worden ook Australië en Nieuw Zeeland veel bezocht. Vaak zijn dit, net zoals Noord en Zuid Amerika langere roadtrips dan door Europa, aangezien de twee landen een continent op zich vormen. Daarnaast is de natuur in Australië zo divers, dan je het niet in enkele weken kunt bekijken.

Wanneer je samen gekozen hebt voor een werelddeel, kun je verder inspiratie opdoen in een online magazine, via internet of via ervaringen van andere wereldreizigers. Zo zul je samen de roadtrip beleven die je nooit meer vergeet.