Verschillende soorten yoga

0

Afhankelijk van wat je juist zoekt in Yoga zijn er een aantal soorten yoga die totaal verschillend zijn van elkaar. Afhankelijk van wat je juist zoekt in Yoga inspanning of ontspanning zijn er een aantal soorten yoga die totaal verschillend zijn van elkaar.

De verschillende soorten yoga op een rij :

Power yoga

Power yoga zegt het zelf dat in deze vorm getraind wordt voor meer spiermassa en uithoudingsvermogen. In deze vorm zit vooral veel krachttraining verwerkt. Deze yoga is ook voor mannen.

Hot Yoga

Hot Yoga wordt beoefend in een hele, warme zaal. De temperatuur bedraagt er tussen 25 en 40 graden. Deze vorm van yoga is vooral zweten zodat alle afval via de zweetklieren het lichaam verlaten. Hot Yoga wordt ook wel bikram yoga genoemd.

yoga nidra

Deze vorm van yoga wordt beoefend door mensen die moeite hebben met slapen of slaapproblemen hebben. Yoga Nidra is een vorm van yoga die je in totale ontspanning brengt, je dringen loslaat en jezelf graag zien. Bij deze yoga hoef je enkel te luisteren, visualiseren, bewust worden van je lichaam en geest om weer in balans te komen tot jezelf.

 

Kundalini Yoga

Deze stijl is ontstaan om energie te halen en op te wekken in je wervelkolom. Bij deze vorm van yoga wordt gewerkt met ademhalingstechnieken, meditatie, yogahoudingen en zingen.

Hatha yoga

Dit is de klassieker onder de klassiekers van yoga. Deze vorm helpt je soepel te maken en ook tevens ademhalingstechnieken aangeleerd. Je leert hier de verschillende yogavormen.

Yin yoga

Yin yoga is een vorm van yoga waar men nadruk legt op rust. Deze vorm van yoga werkt op het bindweefsel en gewrichten. Alle poses worden op de grond voor telkens vijf minuten uitgevoerd. Zo kunnen de spieren ontspannen en wordt je lichaam flexibeler.

Ashtanga yoga

Een yoga vorm met veel tempo. Hier worden de bewegingen vloeiend na elkaar uitgevoerd om zo tot een beweging te komen zoals een flow.

Restorative yoga

Deze vorm van yoga is ook ontspannend. Je houding blijft passief maar helpt je te ontspannen door gebruik van dekens en blokjes.

Er zijn nog meer vormen van yoga die afgeleid zijn van de klassieke vorm. Afhankelijk wat je doel op lange termijn is met yoga kan je stijl kiezen die bij je past.