Alles over het opladen van een elektrische auto

0

Alles over het opladen van een elektrische auto

Half Nederland rijdt tegenwoordig in een elektrische auto, maar waar worden al die auto’s eigenlijk opgeladen? Er zijn veel mensen die thuis een laadpaal hebben, maar bij bedrijven staan ook steeds meer vaste laadpalen. Het komt ook wel voor dat in sommige steden een gedeelde laadpaal staat, maar hoe makkelijk is dat laden nou eigenlijk?

Wat kost een laadpaal?

Als je een auto least, bijvoorbeeld een Tesla Model X, dan krijg je daar vaak een gratis laadpaal bij. Vroeger leverde Tesla zelf deze dienst, maar inmiddels moet je hier wel voor betalen. Als je van je baas een Tesla least, vergoedt hij meestal de kosten voor het plaatsen van een laadpaal. Mocht je helemaal zelf een laadpaal moeten betalen dan ben je tussen de 500 en 2500 euro kwijt.

Wat kost elektrisch rijden?

Elektrisch rijden wat kost dat eigenlijk? We weten inmiddels dat elektrisch rijden maar 4 cent per kilometer kost. Dit is vele malen goedkoper dan een auto die op benzine of diesel rijdt. Er is wel verschil in het opladen. Als je gaat snel laden ben je wel wat duurder uit dan normaal laden.

Kan ik mijn elektrische auto overal opladen?

Kan ik mijn Nissan Leaf overal opladen? Dit is een goede vraag, want niet elke auto kan zomaar ergens worden opgeladen. Sommige aansluitingen zijn universeel en passen dus overal op. Kijk op de site van het merk auto die je hebt voor de juiste laadpaal.

Kan ik een laadpaal reserveren?

Als je in de wijk gebruik maakt van een gezamenlijk paal kun je deze reserveren. Vaak hebben bedrijven privé laadpalen. Er zijn ook laadpalen die iedereen kan gebruiken, maar je moet vaak wel geluk hebben als deze vrij is. Een Laadpaal thuis vinden de meeste mensen het makkelijkst.

Tot slot

Ga je een elektrische auto leasen? Vraag dan na of er ook een laadpaal geplaatst wordt. Lees je ook van tevoren in, welke auto’s geschikt zijn voor welke laadpaal. Elektrisch rijden is het autorijden van de toekomst en dus is het niet verkeerd om alvast om je heen te kijken waar een eventuele laadpaal geplaatst zou kunnen worden.