3 tips om jouw verbouwing soepel te laten verlopen

0

Vaak hoor je verschillende horrorverhalen als je met mensen praat die verbouwen. Vaak is het uit de hand gelopen, wordt het nooit afgemaakt of ziet het slechter uit dan eerst. Wil jij niet dat het zo afloopt? Lees dan hier onder 3 tips om jouw verbouwing zo soepel mogelijk te laten lopen.

Doe de voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk wat van tevoren wat je precies wil verbouwen zodat je later geen spijt hebt. Wil je bijvoorbeeld een aan- of uitbouw? Kijk dan van tevoren wat mogelijk is met bijvoorbeeld een kadastrale kaart. Met zo een kaart kan je makkelijk alle grenzen van jouw gebied zien en tot waar je mag uitbreiden. Stel daarnaast ook een budget samen. Zo heb je voor jezelf een idee wat je wil en kan uitgeven aan de verbouwing.

Regel vergunning

Iets waar mensen meestal te laat mee beginnen en dus ook een stukje voorbereiding is, is het regelen van vergunningen. Het is namelijk zo dat je voor sommige verbouwingen een vergunning nodig hebt, zoals een aan- of uitbouw, een dakkapel of het verven van een andere kleur van je kozijnen. Onderzoek ook er bepaalde subsidies zijn waarvoor je eventueel in aanmerking voor zou kunnen komen.

Vraag offertes aan

Het is slim om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Zo weet je wat de gemiddelde prijs is voor de verschillende diensten en zal je niet te veel betalen. Het is ook slim om van tevoren werk te zien. Zo weet je waar je je geld aan uitgeeft. Bespreek ook duidelijk wat je wil, zo ontstaat er geen miscommunicatie. Leg het liefst alles op zwart wit vast. Neem je een aannemer aan? Ga dan ook na wat voor werk hij eerder heeft gedaan. Ga ook liever voor een aannemer waar iemand die kent al ervaring mee heeft.