Zoek je computerreparatie in Zoetermeer?

0
computerreparatie

De grote computerwinkels zijn verdwenen, maar voor een goede computerreparatie in en rond Zoetermeer zijn er nog steeds genoeg adressen te vinden. Tenminste, als je weet waar je moet zoeken! Kies niet voor de eerste de beste beunhaas om de hoek, maar lees eerst de tips in dit artikel.

Gericht zoeken op Google

Met een zoekterm als “computerreparatie zoetermeer” op Google, zie je snel een overzicht van de computerspecialisten in en om Zoetermeer. De zoekresultaten zijn grofweg onderverdeeld in drie secties:

  • De betaalde zoekresultaten
  • De normale zoekresultaten
  • De kaart van Zoetermeer, met locaties van bedrijven

De betaalde zoekresultaten geven niet persé de dichtstbijzijnde of meer relevante bedrijven weer, maar bedrijven die betalen om bovenaan te staan. Natuurlijk willen zij graag dat je klant wordt, dus zal er meestal wel enige relevantie zijn met jouw zoekterm. De normale zoekresultaten zijn feitelijk door Google gefilterd en geven dus weer wat Google voor jou het meest relevant acht. Tenslotte kun je op de kaart de fysieke locaties vinden van bedrijven in jouw omgeving. Door te klikken op de kaart krijg je een groter overzicht van de wijde omgeving.

Meningen (recensies) op Google

Wat vinden anderen van het bedrijf dat jij in gedachten hebt? Op Google recensies zie je ervaringen van andere klanten. Je kunt de recensies bijvoorbeeld vinden door op de kaart (Google Maps) op een interessant bedrijf te klikken. Als een bedrijf meer dan een paar recensies heeft, zal Google de recensies in een score en aantal sterren weergeven. De recensies zijn in principe ongefilterd, maar dit betekent natuurlijk niet dat alles wat er staat ook waar is. Gebruik daarom bij het lezen van de recencies je boerenverstand.

Computerspecialisten in Zoetermeer

Zoetermeer zelf heeft niet zo’n groot aanbod als het gaat om computerreparaties, maar in de omgeving (vooral Den Haag) zijn er genoeg mogelijkheden. Hieronder vind je een overzichtje van een aantal bekende namen.

PC Refresh in Den Haag

Op een steenworp afstand van Zoetermeer ligt Den Haag, waar de meest bekende computerspecialist van Zuid-Holland is gevestigd. PC Refresh heeft een uitgebreide website, waar allerhande informatie over pc, laptop en Mac reparaties te vinden is. Je kunt je computer zonder afspraak langsbrengen van maandag t/m zaterdag, maar de specialisten komen desgewenst ook bij je langs. PC Refresh biedt een vrijblijvende diagnose aan.

DVM Computers

Dit in Zoetermeer gevestigde bedrijf heeft niet zo’n uitgebreide website, maar biedt wel verschillende diensten op het gebied van computer reparatie. Naast pc’s en laptops kun je hier ook terecht met je smartphone of tablet.

Een student laten langskomen

Verschillende bedrijven bieden tegenwoordig ook een thuisservice met studenten. Deze jonge ICT-ers komen bij je langs om simpele problemen met je computer of internet te verhelpen. Ook voor een stukje educatie kun je bij ze terecht, waardoor de service vooral populair is bij ouderen. Let er wel op dat de studenten vaak geen reparaties verrichten, daarvoor moet je echt naar een gespecialiseerde werkplaats.

Waar let je op bij een computerspecialist?

De eerder genoemde (Google) recensies geven vaak al een aardig beeld over de reputatie van het computerbedrijf. En vertrouwen is belangrijk, want vaak weet je zelf niet wat er precies gebeurt in je computer en of je wel een goede oplossing tegen een goede prijs krijgt aangeboden. Natuurlijk kun je informatie van websites en via telefonische navraag vergelijken, om te kijken welke reparateur het best bij jou past.

Daarnaast zijn er een aantal certificaten of waarborgen die een ICT-bedrijf kan voeren. ICTWaarborg is de branchevereniging voor o.a. computerreparatie, dus je kunt letten op hun logo. Het SBB Erkend Leerbedrijf logo geeft daarnaast aan of het bedrijf ICT specialisten opleidt, ook geen slecht idee!

Ben je met de tips in dit artikel geholpen in je zoektocht naar een goede computerspecialist? We hopen het wel. Veel succes!