Zo betaal je nooit teveel voor je sim only

0

Voor je sim only hoef je echt niet teveel te betalen! In de tijden van corona is het goed voor te stellen dat je kijkt waarop je maandelijks kunt besparen. Zo is het ook mogelijk om gebruik te maken van een goedkope sim only. In dit artikel lees je hoe je je telefoonkosten zo laag mogelijk houdt.

Let op je mobiele verbruik

Wellicht is de eerste tip voor je een dooddoener, maar is wel belangrijk voor als je je telefoonkosten laag wilt houden. Bespaar daarom op je maandelijkse belkosten en verbruik zoveel mogelijk mobiele data.

Je kan je verbruik zoveel mogelijk beperken door een aantal apps af te sluiten. Veel apps zijn namelijk op de achtergrond actief, terwijl je ze niet gebruikt. Met name apps als Facebook en Twitter verbruiken behoorlijk wat data.

Je kunt je internetverbruik per app bekijken door naar het instellingenmenu te gaan. Ga vervolgens naar ‘netwerk en internet’. Ga naar het datagebruik van de app. Met een slider kan je vervolgens de apps op inactief zetten.

Wifi

Je mobiele verbruik beperk je vooral door zoveel mogelijk op wifi te zitten. Wifi is immers gratis. Door via Whatsapp te bellen bespaar je bovendien op de telefoonkosten.

Een nadeel aan wifi is wel dat het niet altijd veilig is. Als je bijvoorbeeld gebruikmaakt van openbare wifi moet je er rekening mee houden dat anderen toegang tot je gegevens kunnen krijgen. Dit is gelukkig op te lossen door een verbinding via een hotspot te maken.

Is jouw sim only abonnement nog steeds goedkoop?

Het is altijd verstandig om af en toe eens je sim only abonnement te vergelijken met andere aanbieders. Ben je nog steeds goedkoop uit? Op internet vind je een heleboel vergelijkingswebsites, waar je gemakkelijk je gewenste aantal belminuten, hoeveelheid data en sms’jes invult. De goedkoopste sim only krijg je binnen enkele seconden te zien!

Zo ga je nooit meer over je datalimiet heen

Sim only-abonnementen worden steeds goedkoper. Voor 15 euro heb je bijvoorbeeld al 10 GB aan data en 100 belminuten en sms’jes. Als je niet goed oplet kan je wel over je databundel heengaan. Hoe kan je dit gemakkelijk voorkomen?

Ten eerste kan je bij veel providers kiezen voor een datalimiet. Zo voorkom je dat je buiten je bundel belandt. Bij een aantal providers is het niet mogelijk om voor het aantal belminuten een limiet in te schakelen.

Op je telefoon is het ook vaak mogelijk om een datalimiet in te schakelen. Ga hiervoor weer naar de instellingen. Ga vervolgens naar ‘netwerk en internet’. Hier kan je nadat je op je provider hebt gedrukt een datawaarschuwing invoeren. Je stelt hierbij zelf in hoeveel data je maandelijks wilt verbruiken.

Je mobiele verbruik in het buitenland

Een goede vakantie vergt een goede voorbereiding. Om je telefoonkosten niet te hoog te laten oplopen is het belangrijk om niet buiten je bundel te belanden. Gebruik daarom (ja, alweer) zoveel mogelijk wifi. Gelukkig zijn de extra roamingkosten verleden tijd. Zo krijg je geen extra kosten bovenop je abonnement!