Wat je niet moet vergeten als je gaat verbouwen

0

Er zijn tal van redenen om je huis te gaan verbouwen. Misschien heb je net een nieuw huis gekocht en wil je die helemaal afstemmen op jouw wensen. Of wellicht ben je met je nieuwe gezin uit je huis gegroeid en wil je je oude huis gaan uitbreiden? Wat de reden ook is, er komt een hoop kijken bij een verbouwing. Daarom is het verstandig om vooraf een goed plan te maken.

Stappenplan

  1. Denk eerst na, ga dan pas doen.
  2. Hou de kosten in de hand.
  3. Hoe ga je financieren.
  4. Wel of geen aannemer?
  5. Vraag vergunningen aan en/of maak bouwtekeningen.
  6. Schakel de juiste mensen in.
  7. Vraag offertes aan.
  8. Maak een planning
  9. Steek je handen uit de mouwen en ga verbouwen!

Groot en klein

Er zijn natuurlijk tal van verschillende projecten. Je kunt een grootse verbouwing doen waarbij je een uitbouw plaatst en een nieuw dak op je huis zet. Of je gaat de gehele woning van binnen en buiten strippen en verandert dan de hele lay-out van je huis. Maar je kan natuurlijk ook een redelijk simpele traprenovatie doen of een nieuwe babykamer maken. Bovenstaand stappenplan kun je eigenlijk overal voor inzetten, ongeacht of het een groot of klein project is.

Er is altijd meer

Wat je ook gaat doen, vergeet niet dat er vrijwel altijd meer komt kijken bij het klussen. Als je een enkele kamer wilt gaan pimpen door deze te voorzien van een nieuw kleurtje, zal je meer moeten doen dan alleen een pot verf kopen. Wellicht zitten er vele lagen behang op de muur. Deze moet je er dan eerst afhalen, anders heb je een grote kans dat alles eraf gaat vallen. Dat betekent dus een behangstomer huren en krabben. Ook is het slim om hiervoor een paar extra handen erbij te vragen van een vriend of vriendin, er komt namelijk flink wat afval en opruimwerk bij kijken. Daarbij is het natuurlijk een stuk gezelliger. Een relatief klein project zoals deze vraagt dus ook om de nodige planning, omdat er meerdere stappen zijn die je hierbij moet nemen.

Vergeet ook de afwerking niet!

Het fijne werk neemt over het algemeen net zoveel tijd in beslag als het grove. Een muur staat namelijk vrij snel, maar dan is hij nog niet strak en glad. En als je nieuwe kozijnen hebt laten plaatsen, is het slim om dan ook direct na te denken over de raambekleding. Zowel binnen, als buiten. Denk bijvoorbeeld aan rolluiken in Drenthe. Het zit ‘m allemaal in het detail!

DELEN
Vorig artikelGroothandel woonaccessoires
Volgend artikelJa, ik wil!