Virtual Reality huren België – Vlaanderen

0

Met steeds meer VR applicaties en 360 graden video is er ook een steeds grotere vraag naar VR brillen. Maar door de hoge kosten en de technologie die snel veroudert is op dit moment al investeren in Virtual Reality hardware niet echt interessant. Gelukkig kun je ook een Virtual Reality bril huren, zoals een eenvoudige Samsung Gear VR of de meer uitgebreide HTC Vive. Dit zijn beide interessante headsets met ieder hun eigen pluspunten en ook minpunten. Wil je een Samsung Gear huren of toch misschien een HTC Vive huren maar weet je niet zeker welke je moet kiezen? We zullen we de voornaamste verschillen op deze pagina in het kort uitleggen.

Virtual Reality huren in Belgie

Waarom zou je Virtual Reality huren in België / Vlaanderen? In de eerste plaats vanwege de kosten, een complete VR setup kan je al duizenden euro’s kosten. Daarnaast is het configureren van de software helaas ook nog niet echt eenvoudig voor de meeste mensen. Met een Virtual Reality bril huren kun je mogelijkheden van VR zelf bekijken voordat je tot investering overgaat. Dat is mooi voor de hobbyisten, maar zeker ook voor ondernemers die overwegen met VR aan de slag te gaan. Zo kun je binnen het bedrijf alle mogelijkheden naast elkaar leggen en een goede strategie bepalen alvorens grote investeringen te maken.

Virtual Reality bril huren

Bij een Virtual Reality bril zijn er volop mogelijkheden, misschien wel teveel. Eigenlijk kunnen we de keuze heel eenvoudig maken; een 3DoF headset of een 6DoF headset. Heel eenvoudig komt het er op neer dat je met een 3DoF headset alleen kunt rondkijken, met een 6DoF headset kun je ook rondlopen in de virtuele wereld. Je zou misschien automatisch concluderen dat “meer” ook “beter” is, maar dat verschilt per toepassing.

Samsung Gear huren

De Gear VR van Samsung is een draadloze headset die werkt met een Samsung Galaxy smartphone. De beeldkwaliteit kan niet tippen aan de HTC Vive, maar je zit niet met kabels en een snelle PC is ook niet nodig. Met name voor 360 video is de Samsung Gear huren eigenlijk de beste optie, zelfs beter dan de veel duurdere Vive. Het beeld is scherp, je bent niet gebonden aan kabels en je kunt zelfs een virtuele cinema inrichten door een groot aantal Gear VR brillen met software aan elkaar te koppelen.

HTC Vive huren

De Vive van HTC is een PC accessoire die met kabels wordt verbonden aan een sterke gaming PC of laptop. Daarmee kun je zeer realistische beelden produceren. Rondlopen is ook mogelijk dankzij de Lighthouse tracker waarmee je echt van Virtual Reality kunt spreken. De speciale VR controllers maken het mogelijk rond je heen te grijpen of te tekenen in de virtuele wereld. Voor 360 video is een HTC Vive huren minder interessant, maar voor de beste VR content via SteamVR is de Vive ongeslagen.

Welke Virtual Reality bril huren in Belgie?

Voordat je een VR set aanschaft is eerst huren en zelf proberen de beste optie. Gelukkig zijn er aanbieders die je op weg kunnen helpen met “turn-key” oplossingen. Niet alleen als test voor aankoop, maar ook voor evenementen waarbij je Virtual Reality als trekpleister voor het publiek wilt inzetten. Blijf niet achter en ontdek de mogelijkheden die de virtuele wereld te bieden heeft met een Gear VR of Vive.