Vergeet de grondige instructies bij de theorie niet

0

Als je dagelijks gebruik maakt van een heftruck, dan is het belangrijk dat je grondige instructies hebt verkregen. Dit geldt zowel voor het praktijk gedeelte maar ook zeker voor het theorie gedeelte. Een goede kennis van de heftruck theorie leert je de veiligheid te verbeteren en ongevallen te voorkomen.

De verplichting van grondige instructies

De grondige instructies zijn dus noodzakelijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Alle heftruckbestuurders dienen deze te hebben verkregen alvorens zij de heftruck haan besturen. De werkgevers zijn daarvoor verantwoordelijk gesteld door de Arbowet en de verzekeraar. Of de grondige instructies voldoen aan de eisen van de verzekeraar en de Arbowet is niet te zeggen zonder een geldig heftruckcertificaat. Een heftruckcertificaat kan namelijk aantonen dat zowel de werknemer als de werkgever er alles aan hebben gedaan om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren en te waarborgen.

De praktijk en theorie in verhouding

Alleen een praktijk of theorie-examen is onvoldoende om je heftruckcertificaat te kunnen halen. Daarom moeten beide examens met een voldoende worden afgerond om het certificaat te kunnen halen. De heftruck dient dus met voldoende praktijk ervaring worden bestuurt, dit wordt gedaan in combinatie met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. Tijdens de heftruckopleiding wordt er dus eerst aandacht besteedt aan de praktijk en vervolgens wordt er aandacht besteedt aan de theorie. Na het examen kan het heftruckcertificaat gehaald worden, deze is vijf jaar geldig.

Thuis de theorie leren

Sommige mensen hebben de voorkeur om de theorie in alle stilte in huis te leren. Deze mogelijkheid bieden wij aan. Tijdens de opleiding dag besteden we dan alleen aandacht aan de praktijk. Het theorieboek bestel je dan bij ons en kunt thuis aan de zelfstudie beginnen. Dit is ideaal als je iets langer de tijd nodig hebt dan andere mensen, liever alleen studeert of tijd wilt besparen.