Hulp bij schuld van overledene

0
advocatenkantoor-hoorn

Het personen- en familierecht is een rechtsgebied dat vooral scheiding en boedelverdeling van het beschrijven van huwelijkse voorwaarden, omgangsregeling, alimentatie en erfenis. Een advocaat in Hoorn kan u in het geval van personen- en familierecht het beste helpen.
Een goed resultaat is natuurlijk belangrijk maar moet niet ten koste gaan van alles. Daarom is een goed gesprek soms beter dan het hard optreden van een advocaat. Uiteraard worden hierin de wensen van de cliënt wel nagestreefd. Hele dure procedures en procedures die veel tijd kosten kunnen voorkomen worden door een goede regeling van zaken vooraf. Ook kan de aanwezigheid van een gedetailleerd testament veel juridische problemen voorkomen.

Bijzondere omstandigheden bij een erfenis

Een erfgenaam kan bij het overlijden van een dierbare te maken krijgen met twee bijzondere omstandigheden. De eerste omstandigheid houdt in dat hij/zij de nalatenschap al zuiver heeft aanvaard, waardoor hij/zij niet toekomt aan het nemen van een weloverwogen beslissing ter zake van het wel of niet aanvaarden van de nalatenschap. De tweede omstandigheid is dat de erfgenaam weloverwogen heeft gekozen voor een aanvaarding, maar wordt geconfronteerd met een onverwachte schuld van de overledenen.

Tweede kans om nalatenschap te aanvaarden

De erfgenamen kunnen en tweede kans krijgen om de nalatenschap te aanvaarden als nog geen onverwachte schuld opkomt. Echter kan de bescherming tegen een onverwachte schuld niet worden ingeroepen als blijkt dat de erfgenaam de schuld kende of behoorde te kennen. Wanneer de erfgenaam wel bekend was met de schuld, maar de omvang bleek achteraf groter te zijn of dat de omvang niet bekend was dan valt het onder een schuld dat niet bekend was. Denk dus in het eerste geval van nalatenschap al goed na over wat je wil, kom er achter of er eventuele schulden aanwezig zijn. Dit kan u veel narigheid besparen.

advocaat-hoorn