Een sfeervol tuinhuis

0
sfeervol tuinhuis

Het is nog zomer, en voor de mooie warme zomeravonden wil je natuurlijk wel een mooi plekje hebben om te kunnen zitten. Dit kun je natuurlijk doen onder het afdakje van je tuinhuis van douglas hout. Dit hout is duurzaam en sterk. Dit is natuurlijk ideaal als je lang van je tuinhuis wilt genieten. Maar hoe maak je een tuinhuis nou mooi en gezellig?

sfeervol tuinhuis

Sfeer

Sfeer kun je op verschillende manieren creëren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door veel decoraties. Denk aan wanddecoratie, kussentjes in de meubelen of een leuke plant in de hoek van de veranda. Ook kun je de veranda decoreren met natuurlijke decoratie. Hierbij moet je denken aan decoratietakken. Deze takken kun je versieren zoals je zelf wil. Zo kun je er met kerst kerstverlichting om heen doen, of kerstballen in verwerken. Een ander leuk idee is een vuurkorf of openhaard. Dit geeft op de oudere dagen een beetje warmte, maar het staat ook gezellig.

Licht en kaarsen

Kaarsen zijn de manier om sfeer te creëren. Houd er wel rekening mee dat je goed op de kaarsen moet letten als je even weg bent. Stel je voor dat er een brand ontstaat in je houten tuinhuis. Laat dit echter je er niet van weerhouden om kaarsen te gebruiken in je decoratie. Kaarsen zijn namelijk mooi voor de sfeer wat je wil creëren. Maar kaarsen geven natuurlijk niet genoeg licht op de donkere warme zomeravonden. Daarom kun je dan gebruik maken van leuke sfeerlichtjes. Denk hierbij aan leuke lampjes voor op de bijzettafels, of aan leuke wandlampjes. Als je de sfeer wilt behouden maak dan gebruik van geel licht. Blauw licht zorgt voor een koudere uitstraling.

Meubels

Je wilt in je tuinhuis wel comfortabel kunnen zitten. Stel je voor en komen vrienden en familie langs, dan is het natuurlijk veel fijner als ze in een lekkere loungebank zitten in plaats van kuipstoeltjes en een inklap tafel. Ga eens naar een tuinwinkel en kijk welke kleur combinatie, welk model en welke grootte jou het meeste aanpreekt. Je hebt verschillende soorten meubelen van verschillende soort materialen. De meest sfeervolle materialen zijn meubels van vlechtwerk draden en hout. Deze meubelen kun je krijgen in verschillende kleuren. Bekijk gelijk of er kussens in de juiste maat en kleur bij te verkrijgen zijn. Kussens helpen vaak al een enorm mee aan de sfeer in je tuinhuis en onder de overkapping