Bent u een wijnkenner?

0

Bent u op de hoogte van de regels rondom het serveren van wijn? Of doet u maar wat wanneer uw vrienden of uw familieleden op bezoek komen? Het is wel echt belangrijk dat u zich houdt aan deze regels, omdat deze regels voor optimaal genot bij het drinken van wijn. Drinkt u uw wijn bijvoorbeeld wel op de juiste temperatuur, of bent u hierbij afhankelijk van uw kamertemperatuur? Een echte wijnliefhebber wilt natuurlijk niet afhankelijk zijn, daarom zou u er voor kiezen om een wijnkoelkast aan te schaffen. Hier wordt later in dit artikel meer over vertelt. Naast de temperatuur is de soort wijn ook heel belangrijk, vooral wanneer u dit wil combineren met het eten. Niet elke wijnsoort past bijvoorbeeld bij elk gerecht, hier moet u wel echt rekening mee houden. Lees daarom snel verder en ontdek hoe u een echte wijnkenner kan worden.

Een wijnkoelkast of afhankelijk van de kamertemperatuur?

Zoals hiervoor al is beschreven is het erg belangrijk dat u uw wijn op de juiste temperatuur serveert. Dit geldt niet alleen voor wijn dat u drinkt bij een gerecht, maar dit is altijd belangrijk. U moet er toch  niet aan denken dat u rode wijn moet drinken dat gekoeld is tot onder de 10 graden? Kies er daarom voor om een wijnkoelkast aan te schaffen, zodat u deze temperatuur zelf kan beïnvloeden. Voor het serveren van witte wijn moet u er bijvoorbeeld zeker van zijn dat deze temperatuur onder de 12 graden ligt. Hierbij kan u niet aankomen met een fles op kamertemperatuur. U zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om uw wijnkoelkast af te stellen op 8 graden. Rode wijn is vaak het lekkerst op een temperatuur van 15 graden. Dit ligt dus vaak net onder de kamertemperatuur, houdt hier rekening mee.

Welke wijnsoort bij uw gerecht?

U hebt hiervoor kunnen lezen dat de aanschaf van een wijnkoelkast essentieel is. Zo kan u bij uw eten de perfecte wijnen serveren. Zo schenkt u bijvoorbeeld een wit wijntje bij een voorgerecht of bij vis. Terwijl u bij rood en wit vlees vaak kiest voor een rood wijntje, waarbij u bij kip vaak kiest voor een lichtere variant.