Modern interieur voor je woning

0

Er zijn verschillende manieren waarop je je woning een moderne look en feel kunt meegeven. Het is natuurlijk een kwestie van smaak of je graag kiest voor een landelijk, klassiek, industrieel of modern interieur. Als je houdt van een modern interieur, kun je dit blog een paar ideeën opdoen om van je woning een 21e-eeuwse ambiance te geven.

De vloer

Een modern interieur kan ingericht worden met een houten vloer of met metro tegels. Wat echter daadwerkelijk zorgt voor een strakke designlook, is een gietvloer. Er zijn veel variaties mogelijk en in heel België vindt je diverse bedrijven die een prachtige gietvloer kunnen leggen. Kijk bijvoorbeeld naar de gietvloeren van Senso – een grote aanbieder van gietvloeren. Je krijgt een goede impressie van wat er allemaal mogelijk is met een moderne gietvloer.

Het behang

Als de vloer gekozen is, is het nu tijd om een mooi behang uit te kiezen. Hoewel het voornamelijk een kwestie van smaak is, en iedereen een andere voorkeur heeft, ziet men doorgaans vaak dezelfde type muurdecoratie in moderne inrichtingen: veel wit, veel glas, veen grijstinten. Probeer daarom ook zoveel mogelijk licht en ruimte te creëren. Dit is immers een kenmerk van een strak design: ruimte.

De meubels

Voor wat betreft het uitzoeken van de juiste meubels voor bij je interieur, is het raadzaam om wat inspiratie op te doen via bijvoorbeeld Pinterest, Instagram of natuurlijk deze website! Wij zijn van mening dat als je kiest voor een modern interieur, dat je daar dan helemaal voor moet gaan. Houten meubels zijn dus een no-no. Wij adviseren veel metaal, hoogglans kunststof en bovenal veel glas om de ruimte open te houden.

Accessoires

Ten slotte komen we aan bij het onderdeel accessoires. Dit is een wat lastiger onderdeel. Het is immers zo dat moderne interieurs zich kenmerken door weinig prullaria en accessoires. Mocht je toch erg graag wat accessoires in je woning willen en tóch het moderne design niet willen ondermijnen, kies dan voor functionele accessoires , bijvoorbeeld een moderne lamp of een strakke bluetooth-speaker.