Een traplift huren of leasen

0
traplift aanschaffen

Veel mensen kopen een traplift. Maar is het ook mogelijk om een traplift te huren of te leasen? Dat is zeker mogelijk. Echter bieden niet alle merken en installateurs deze optie waardoor de keuze voor het bedrijf die de installatie verricht en het merk van de traplift enigszins beperkt blijft. Het huren of leasen van een traplift kan voordeliger zijn wanneer het om een korte periode gaat of wanneer je niet in staat bent om grote bedragen uit te geven. Bij deze afweging moet je er rekening mee houden dat traplift bedrijven vaak ook financieringsplannen aanbieden waardoor je niet het gehele bedrag in één keer hoeft te betalen wanneer u een traplift koopt.

Wat kost het huren van een traplift?

Heb je een rechte trap dan beginnen de prijzen voor het huren van een traplift rond de €100,- per maand. Voor trappen met bochten ligt dit iets hoger namelijk rond de €150,-. Deze prijzen gelden vooral voor basis trapliften, is er meer maatwerk vereist of wil je een uitvoering met meer mogelijkheden zullen de huurprijzen hoger liggen. Naast de maandelijkse huurkosten betaal je enkele honderden ( vaak 300-400) euro’s aan borg en moet je het railsysteem vaak kopen (of een vast starbedrag betalen). Het kopen van het railsysteem kost circa €2.000,-.

Bekijk goed wat je wil

Voor sommige mensen kan het inderdaad goedkoper zijn als ze een traplift huren of leasen terwijl het voor de ander weer voordeliger kan zijn als je hem koopt. Bekijk dus goed wat je precies met de traplift wil, maar bekijk ook of je in een huur of koophuis woont. Als je in een koophuis woont en je bent niet van plan om de komende jaren uit dat huis weg te gaan, is het voordeliger om een traplift te kopen. Terwijl als je in een huurhuis woont is het weer voordeliger om een traplift te huren of te leasen.