Tips voor het verhogen van de productiviteit van jouw personeel

0
Tips voor het verhogen van de productiviteit van jouw personeel

Elke werkgever streeft ernaar om de productiviteit van hun personeel te verhogen. Er is meer afleiding dan ooit deze tijd. Hierdoor is het voor veel mensen moeilijker om te blijven focussen op hun taken. Productiviteit is uitermate belangrijk. Het zorgt er uiteindelijk indirect voor dat jij als werkgever meer omzet zal draaien. Jouw personeel handelt meer taken af in een uur dan voorheen. Er zijn meerdere dingen die je als werkgever kan doen om ervoor te zorgen dat de productiviteit stijgt. Hieronder lees je een aantal tips om de productiviteit van de werknemers te verhogen.

Een goed koffiezetapparaat

Heel veel werknemers hechten veel waarde aan een goede koffieautomaat op werk. In de ochtend hebben mensen een kopje koffie nodig om wakker te worden. En dus hun dag goed te beginnen. Hiernaast is koffie ideaal als je even inkakt. Na een kopje koffie krijg je door de cafeïne een kleine boost. Hierdoor kan je weer even gefocust doorwerken zonder met je hoofd ergens anders te zijn.

Internet

Door de corona is het hebben van goed internet steeds belangrijker geworden. Veel meer werkzaamheden worden nu online verricht. Meetings worden nu online gedaan in plaats van fysiek. Het zou vervelend zijn als 1 van je werknemers in een belangrijke meeting zit en hij de hele tijd hapert. Hierdoor zal je misschien leuke deals mislopen. Ook is internet belangrijk voor de productiviteit. Bij sloom internet duurt het langer om websites te laden. Dit kost op ten duur een hoop tijd als je elke keer een tijdje moet wachten tot een website geladen is. Het snelste internet wat er nu te verkrijgen is, is glasvezel. Veel providers bieden ook zakelijk glasvezel aan speciaal voor bedrijven. Dit zakelijk internet heeft verschillende voordelen. Ten eerste is dit het snelste internet en ten tweede is zakelijke glasvezel vaak voordeliger dan normale glasvezel.

Verplichte pauze

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig maar een verplichte pauze instellen helpt de productiviteit. Als mensen geen pauze nemen zullen ze aan het eind van de dag minder goed presteren. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan waarin dit is bewezen. Hiernaast zullen de werknemers hier blij mee zijn. Als werknemers tevreden zijn over hoe ze behandelt worden zullen ze een extra stapje willen zetten voor de werkgever.

Zorg voor gelukkig personeel

Zoals hiervoor vermeldt zullen werknemers een stapje extra zetten als ze gelukkig zijn in een bedrijf. Hiervoor kan je zorgen door ze vaker te complimenteren. Veel werkgevers hebben vaak veel kritiek op hun personeel. Dit kan vaak als heel negatief worden ervaren. Probeer nadat je een aanmerking hebt ze ook gelijk een compliment te geven. Dit zorgt ervoor dat ze geen nare ervaring overhouden aan het gesprek. Ook is het slim om vaker in gesprek te gaan. Hierdoor zullen ze zich gehoord voelen. Ook kun je vragen wat hun gelukkiger zou maken als ze aan het werk zijn. Zorg voor ontspanning tijdens de pauze. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een tafeltennistafel aan te schaffen of iets dergelijks.\