Slotenmaker Mechelen inbraakpreventie tips

0

Het aantal inbraken per jaar is dalende in België, echter komt het nog steeds te vaak voor. Gedegen maatregelen om inbraken te voorkomen is daarom geboden. De slotenmaker Mechelen deelt enkele inbraakpreventie tips met ons in dit artikel. Dit is niet simpelweg het aanbevelen van hun eigen slotenservice Mechelen. Je krijgt zelfs tips om voor een betere inbraakpreventie te zorgen zonder de hulp van een slotenmaker.

De beste deuren en sloten

De eerste tip van de slotenmaker Mechelen is om aandacht te besteden aan de deuren en sloten. Deze ingangspunten van een woning zullen ook als eerste de aandacht van een inbreker hebben. Zorg voor sloten die niet makkelijk open te krijgen zijn en deuren die niet makkelijk te forceren zijn.

Schuifdeuren en ramen beveiligen

Na de voordeur zal de aandacht van een inbreker naar de ramen en eventuele schuifdeuren verschuiven. Schuifdeuren zijn makkelijke doelwitten voor inbrekers. De slotenmaker adviseert om deze extra te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld een stok in de reling leggen waardoor de deur niet schuift. Ramen laten mensen veel vaker open en niet afgesloten. Dit moet natuurlijk voorkomen worden.

Zorgen voor goede buitenverlichting

De grootste angst van een inbreker is ontdekt worden. Zeker nog voordat zij een huis zijn binnengekomen. Een goede manier om inbraken te voorkomen is daarom zorgen dat zij niet ongezien de woning binnen kunnen komen. Zorg voor goede buitenverlichting rondom de woning.

Goede relatie met de buren onderhouden

Goede buren houden elkaars veiligheid in de gaten. Wanneer je een goede relatie met je buren hebt zullen zij de politie bellen als ze iets verdachts rond je woning zien. Verder kunnen jullie elkaar ook helpen om post van de deurmat te halen wanneer iemand bijvoorbeeld voor langere tijd op vakantie is.

Alarmsystemen zonder hulp van slotenmaker

Veel mensen verwachten dat een alarmsysteem nog altijd enorm duur is. Deze stelling klopt echter niet meer. Er zijn namelijk draadloze systemen op de markt die je zonder de hulp van een slotenmaker kan installeren. Doordat de kosten voor een professionele installatie komen te vervallen kosten de alarmsystemen een stuk minder dan voorheen.