Overstappen op een andere zorgverzekering, hoe doe ik dat?

0
Overstappen op een andere zorgverzekering, hoe doe ik dat?

Een nieuwe zorgverzekering, veel mensen stappen elk jaar over. Dit scheelt je al snel tientallen euro’s op jaarbasis. Je kunt elk jaar overstappen in de maanden november en december. Veel mensen maken hier gebruik van. Het kan voorkomen dat je op dit moment voor zorg betaald die je eigenlijk niet nodig hebt. Het is dus belangrijk om voor jezelf te bedenken wel zorg je nodig denkt te hebben.

Hoe moet ik overstappen?

Nog nooit overgestapt? Je bent niet de enige. Op het eerste gezicht lijkt dit een hele klus, maar het valt allemaal reuze mee. Je zorgverzekering vergelijken is het eerste wat je gaat doen. Je kunt aanvinken van welke zorg je gebruik wilt maken en uiteindelijk rolt de goedkoopste eruit. Op internet staat duidelijk aangegeven hoe je makkelijk kunt overstappen.

Vergeet niet je huidige zorgverzekering stop te zetten

Het is erg belangrijk om je huidige verzekering stop te zetten zodra je bent overgestapt. Je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Doe dit voor 1 januari, want anders moet je weer een tijdje wachten voordat je weer kunt overstappen.  Als je de goedkoopste zorgverzekering hebt gevonden kun je overstappen.

Maak de juiste keuze

Je kunt helaas maar een keer per jaar overstappen. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je naar de juiste zorgaanbieder gaat. In Nederland ben je namelijk verplicht om minimaal een basisverzekering te hebben. Er staan hoge boetes op het niet verzekerd zijn dus zorg ervoor dat dit jou niet overkomt.

Aanvullende verzekering

Als je dit jaar verwacht dat je extra zorg nodig hebt is het slim om een aanvullende verzekering te nemen. Een aanvullende tandartsverzekering is voor iedereen aan te raden. Als je juist verwacht weinig kosten te maken is het misschien interessant om je eigen risico te verhogen. Hierdoor betaal je maandelijks een lager bedrag.

Tot slot

Overstappen kan een goede keuze zijn op financieel gebied, maar als je op dit moment erg tevreden bent over je huidige zorgverzekering moet je daarbij blijven. Voor veel mensen is het die paar euro in de maand die je meer betaald ook echt waard.