Mollen bestrijden met carbid

0
carbid

Heeft u last van mollen in de tuin? Dan bent u er waarschijnlijk inmiddels achter dat dit zeer vervelend kan zijn. Ze halen uw tuin overhoop, vernielen uw grasveld en vernietigen ook regelmatig planten doordat zij de wortels beschadigen. Een mol lijkt misschien niet zo erg en wanneer u dit voor het eerst overkomt kiest u, net als veel anderen, er voor om niets te doen. Het blijft echter nooit bij een mol. Heeft u de eerste molshoop gezien? Dan kunt u ervan uitgaan dat er meer zullen komen. Neem dus het risico niet en bestrijd de mol of mollen zo snel mogelijk.

Verschillende opties om mollen te bestrijden

Wanneer u uw tuin graag mooi wilt houden zijn er uiteenlopende mogelijkheden om mollen te bestrijden. Wilt u ze niet allemaal doornemen? Maak dan eerst de keuze of u de mollen op een diervriendelijke manier wilt bestrijden. U heeft vast wel eens gehoord van mollenklemmen. Dit is een metalen klem die u in de mollengang plaatst. De mol wordt hier in gevangen en zal sterven. Wilt u een iets vriendelijke manier om de mol te verjagen? Kies er dan voor om karbid te gebruiken.

Carbid voor het verjagen van mollen

Carbid is een bestrijdingsmiddel dat vaak gebruikt wordt in de tuin om gewassen te beschermen van mollen of woelmuizen, maar met name bekend is van carbidschieten. Carbid wordt dus ook gebruikt om mollen mee te verjagen. Hoe werkt dit dan precies? U legt de carbid, dat bestaat uit kleine brokjes, in de mollen carbidmollengang en besprenkelt het met water. Er komt dan ethyn vrij en dat zal de mol of mollen verjagen. Heeft u last van woelmuizen of -ratten? Dan is carbid ook voor deze beestjes een prima middel om van ze af te komen. Het is een stuk diervriendelijker dan de mollenklem. De mol zal namelijk niet doodgaan, maar door het vrijkomen van het stofje ethyn liever een andere tuin opzoeken om in te leven. U bent dan dus van de mol af! Een ander voordeel van het gebruiken van carbid is dat het een zeer gunstig effect heeft op uw tuin. De grond wordt een stuk vruchtbaarder door het gebruik van dit middel. U kunt het bijvoorbeeld vergelijken met kunstmest. Carbid kopen kunt u eenvoudig online doen.

Voorkom mollen in uw tuin

Voorkomen is beter dan genezen. Deze bekende uitdrukking geldt natuurlijk ook bij mollen in uw tuin! Heeft u de mol of mollen die u in uw tuin had verjaagd? Zorg er dan direct voor dat ze niet terugkomen. Zo kunt u mollengaas rondom uw tuin en onder het gras plaatsen zodat de mollen er niet in kunnen komen. Wanneer u eenmaal mollen heeft gehad is de kans er natuurlijk dat dit nogmaals gebeurd. Het is al vervelend genoeg om de schade van de huidige mollen teniet te doen. Voorkom dan ook dat het nog een keer gebeurd. Heeft u geen tijd om mollengaas te plaatsen of is uw tuin hier niet geschikt voor? Dan kunt u er ook voor kiezen om bepaalde planten in uw tuin te plaatsen die mollen weghouden. Keizerskroon en Kruisbladwolfsmelk zijn hier zeer geschikt voor! Dit zijn twee effectieve manieren om de mollen uit uw tuin te houden.