Computers repareren in Oude Wetering

0
computer reparatie

Als je computer er de brui aan geeft is dat meestal geen feestje. Sowieso heb je de stress van het mogelijke dataverlies en als je hem veel gebruikt gaat de communicatie opeens veel moeizamer. Dan komen de volgende vragen. Is dit nog te repareren of moet ik een nieuwe kopen? Zouden ze mijn gegevens nog kunnen redden?

Je moet dus op zoek naar een bedrijf dat computers repareert. In principe is dat niet een erg groot probleem. In Oude Wetering zelf zijn er niet zoveel computerbedrijven dus je zal in de regio moeten gaan kijken. Echter, in de omgeving en iets verder weg kom je al snel om in de hoeveelheid informatie. Soms lijkt het net op het uitkiezen van beige behang, het lijkt allemaal op elkaar. Hoe weet je nu welke je moet kiezen?Hier zijn wat tips bij het vinden van een goed computer reparatie bedrijf.

ICT Waarborg Certificaat

Dit certificaat garandeert dat het bedrijf aan negen betrouwbaarheidscriteria voldoet. Zie voor meer informatie hun website. Lang niet alle bedrijven hebben dit certificaat.

Communicatie

Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar als bijvoorbeeld de website niet de informatie verstrekt die jij zoekt als klant voorspelt dat niet veel goeds voor de rest van de dienstverlening. Een bedrijf met oog voor zijn klanten zorgt ervoor dat de informatievoorziening in orde is en dat ze goed bereikbaar zijn.

Wat klanten vinden

Het is altijd een goed idee om een blik te werpen op testimonial of Google Reviews. De laatste zijn iets objectiever omdat het bedrijf niet kan bepalen wat er geschreven wordt. Desalniettemin is het niet onmogelijk dat ook hier misbruik van wordt gemaakt.

Probleemanalyse

Je kunt soms niet van tevoren voorspellen of een computer nog wel gerepareerd moet worden of dat dit veel te kostbaar wordt. Daarom doen sommige bedrijven voor de reparatie een probleemanalyse of diagnose. Daarna kan je kiezen of je de computer wil laten repareren of niet. Bij sommigen is dit zelfs gratis.

Service

Je kunt bij de meeste bedrijven gewoon je computer wegbrengen en later weer ophalen maar sommigen verlenen extra service waardoor alles makkelijker wordt. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld een haal- en brengservice of opstuur service, anderen bieden graag hulp op locatie. Bij softwareproblemen kan vaak gekozen worden voor hulp van de helpdesk of hulp op afstand waarbij de monteur tijdelijk toegang krijgt tot de computer.

Voorbeelden

PC Refresh

Dit bedrijf zit in Den Haag en onderscheidt zich door het groot aanbod aan service. Zo kan je de computer laten halen en brengen, kan je hem opsturen, is er hulp op afstand mogelijk en is er een helpdesk. Ze doen aan een gratis diagnose en hebben het ICT Waarborg certificaat.

Kantoor Efficiency Schrama

Dit is het enige computer reparatiebedrijf in Oude Wetering. Ze zijn wat meer gericht op verkoop en meer zakelijk dan privé, maar ze hebben een technische dienst. Ze hebben een haal- en brengservice, doen aan installatie op locatie en werken ook op afstand.

i4ict

Dit bedrijf zit in Roelofarendsveen en doet zowel aan software als aan hardware reparatie. Het is een eenmanszaak dat een helpdesk heeft en aan hulp op afstand doet.

Vixen Computer Service

Vixen zit in Leiderdorp. Ze werken in eerste instantie op locatie maar nemen de computer mee bij moeilijke gevallen. Ze doen vantevoren een diagnose.