Wonen

0

Je wordt pas helemaal verliefd op een plek als het voelt als je eigen plek. Daarom probeer je verschillende dingen om je huis eruit te laten zien zoals je wilt dat het eruit ziet.

Je zou denken dat dit niet zo belangrijk is, maar dat is het wel. Uiteraard geven sommige mensen meer prioriteit aan de directe leefomgeving dan anderen. Het hangt af van de voorkeuren van de persoon. De ene persoon is heel netjes en voelt zich thuis in een opgeruimd huis. De ander voelt zich weer meer relaxed in een huis waarin je kan zien dat er geleefd wordt.

Maar je bent het aan jezelf verplicht om je eigen huis zo mooi mogelijk te maken door de juiste kleuren, texturen, patronen en accessoires te kiezen. Een plek creëren waar je je prettig en gelukkig kunt voelen. Waarin thuis komen voelt als een warm bad.

Hoewel je allicht wat vaker dan één keer de boel zult gaan veranderen. Immers, heb je nu nog steeds exact dezelfde smaken en inzichten als, pak ‘m beet, twee jaar geleden? Verandering van spijs doet eten, zeggen ze ook wel eens. En dat geldt ook voor je woning. Van het opnieuw rangschikken van je meubels tot een volledige renovatie. Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Kijk eerst wel even op je bankreking voordat je naar de lokale meubelzaak gaat.

Wees geduldig wanneer je budget lager is dan je plannen. Spaar gewoon lekker een tijdje en pak het eventueel stap voor stap op.

Decoratie

De grote beslissingen wat betreft het interieur zijn inmiddels genomen. Je hebt een keuze gemaakt in de wanden, meubels en vloer van jouw huis. Hiermee is de toon in de inrichting gezet. Je bent er dan alleen nog niet.

Het decoreren van je huis moet namelijk nog plaatsvinden. Wie weet heb jij nog wel een aantal leuke decoraties in huis liggen. Denk aan beeldjes, souvenirs, illustraties, schilderijen, foto’s, potten, plantjes en andere dingen. Dingen waardoor jouw interieur een persoonlijke touch krijgt.

Het is een mogelijkheid om deze weer tevoorschijn te halen. Houd er wel rekening mee dat ze passen bij je nieuwe interieur. Het kan namelijk zijn dat dit niet het geval is. Bied ze in dat geval de kans op een nieuw leven ergens anders. Zorg ervoor dat je de tijd neemt voor dit klusje. Alleen dan kan je weloverwogen beslissingen maken. Toch kan het lastig zijn om goed in te beelden hoe het in de ruimte echt staat. Je komt er pas achter als je experimenteert.

Vooral planten en bloemen kunnen een ruimte een goede sfeer meegeven. Let er wel op dat planten en bloemen veel verzorging nodig hebben. Je moet er regelmatig naar omkijken. Kunstmatige bloemen en planten zijn hierbij de uitkomst. Deze hoef je geen water te geven en te verzorgen! Voeg een beetje extra toe aan je inrichting door Fotolijst aan te schaffen.