Uitfasering van koelmiddelen heeft grote gevolgen

0

Bijna alle sectoren maken gebruik van koelmiddelen. Door het uitfaseren kan het moeilijk zijn om precies te weten welke koelmiddelen al verboden zijn en welke in de toekomst worden verboden. Uitfasering kan inhouden dat u als ondernemer de keus van de koelmiddelen moet gaan veranderen.

Wat kunnen koelmiddelen voor je bedrijf betekenen?

Een koudemiddel is een stof die veel wordt gebruikt in waterpompen. Koudemiddel zorgt ervoor dat de warmte van de waterpompen getransporteerd worden en vervolgens worden afgevoerd. De efficiëntie van een koelsysteem wordt sterk beïnvloed door het hele ontwerp. Bij koudemiddelen wordt er onderscheid gemaakt in natuurlijke en synthetische koudemiddelen.
De synthetische koudemiddelen zijn stoffen die niet van nature voorkomen, maar door mensen zijn ontwikkeld voor betreffende industriële doeleinden. Voor deze stoffen gelden direct werkende Europese verordeningen met voorschriften die gericht zijn op de bescherming van het milieu.

Wat houd uitfaseren precies in?

Uitfaseren betekent het langzaam stoppen met de levering van producten en/of diensten. Allereest wordt de actieve promotie van het product of de dienst gestaakt. Alle voorraden die op dat moment nog bestaan worden weggewerkt. Zodra de verkoop volledig gestaakt is, dan is het product helemaal uit de markt verdwenen.

Hoe kunnen de koelmiddelen worden besteld?

Koelmiddelen zijn zeer serieuze stoffen. Een advies dat niet klopt kan grote gevolgen hebben voor de werking van een compressor. Daarom beschikken bij over een speciale afdeling koelmiddelen. Op deze afdeling werken specialisten die alle ins en outs van koelmiddelen kennen. Wij bieden een koudemiddelen assortiment aan dat aan al uw wensen voldoet. Onze samenwerking met fabrikanten staat garant voor de allerhoogste kwaliteitsnormen en toekomstgericht onderzoek. Zij hebben een kwaliteitswaarborg die zich uitstrekt van het productieproces tot het vulproces. Wij streven naar een snelle levertijd en de beste services.
Wanneer u vragen heeft over uitfaseren of koudemiddelen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

uitfaseren