Wat is dkim en wat kun je er mee?

0
Wat is dkim en wat kun je er mee

DKIM is een afkorting die staat voor “domainkeys identified mail”. DKIM wordt gebruikt om een e-mail te koppelen aan een domein. Erg handig, maar kun je er naast het koppelen van e-mails aan een domeinnaam nog iets mee doen en moet je DKIM in combinatie met iets anders gebruiken? 

DKIM, waarvoor is het handig?

DKIM kan handig zijn voor meerdere bedrijven. Wanneer je een klein bedrijf hebt, is het handig om DKIM aan te schaffen. Ook voor grote bedrijven is het handig om DKIM aan te schaffen. Doordat je DKIM als bedrijf aanschaft, zal je geen problemen krijgen met de mails die jij verstuurd. De e-mail zal namelijk altijd worden verstuurd naar de persoon waar deze naartoe moet. 

 

Het kan wel eens voorkomen dat de email niet wordt verstuurd naar de bestemming waar deze heen moet. De email verdwijnt in de lucht tijdens zijn weg naar zijn eindbestemming. Dit kan komen door hackers maar ook door een fout in het systeem. Met DKIM kun je dit voorkomen. Iedere mail die je verstuurd gaat rechtstreeks naar de persoon waar die bestemd voor is. 

 

Dit komt doordat de mails op een manier versleuteld zijn dat een hacker deze niet zomaar kan openen. Door DKIM zit er een extra slot op dus mocht de mail toch verdwijnen, dan is het niet mogelijk dat iemand die zomaar kan openen. Op die manier kun je veel privé informatie ook echt privé houden en gaat die informatie niet zomaar de wereld in.

 

Voor bedrijven die veel online werken en communiceren via de mail is het erg fijn dat zij hun klanten kunnen garanderen dat hun informatie niet zomaar verspreid kan worden. 

Beveiligde mails en een beveiligde website

Doordat je DKIM aanschaft, zullen alle mails op de juist bestemming aankomen en kunnen andere mensen niet bij de mails die jij verstuurd. Voor bedrijven is het dan ook optimaal om dit aan te schaffen. Wanneer je ook je website wilt kunnen beschermen tegen hackers, dan kun je kijken voor SSH. SSH beschermt je website ook tegen allerlei dingen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een cyberaanval. Door DKIM en SSH aan te schaffen hoef jij je geen zorgen te maken dat er zomaar mensen informatie kunnen krijgen die eigenlijk niet voor hen bestemd is. Wanneer je het zelf erg druk hebt, kan het erg fijn zijn dat je je in ieder geval daar geen zorgen over hoeft te maken.

Moet je DKIM in combinatie met iets anders gebruiken?

Wanneer je je DKIM hebt ingesteld zijn je mails al een stuk veiliger en minder makkelijk te openen. Toch is alleen DKIM niet altijd genoeg, vooral als je een wat belangrijker bedrijf bent met cijfers die privé zijn. DMARC wordt daarom ook aangeraden om in te stellen. Dit ondersteund de DKIM en verkleind de kans op vervalsing nog meer. Op die manier is een hacker niet in staat om jouw mail te gebruiken en te vervalsen voor zijn of haar eigen behoeften, mocht de hacker toch nog aan de mail komen.