Winterbanden zijn echt nodig

0

Wanneer je op vakantie gaat naar het buitenland zijn ze verplicht. In ons eigen land wordt je dringend geadviseerd om ze aan te schaffen; winterbanden. Heb jij in het buitenland geen winterbanden onder je auto en raak je betrokken bij een ongeluk dan heb je gewoon pech. Je moet voldoen aan de wetten die gelden in het buitenland op de weg, en je telefoon in je Brodit telefoonhouder laten staan. De overheid in wintersportlanden weet het allang; winterbanden hebben betere grip op besneeuwde wegen.

Wat is het verschil tussen winterbanden en zomerbanden

Winterbanden zijn wezenlijk anders dan zomerbanden. Zo is het materiaal heel anders van structuur. De groeven in de wielen zijn een stuk dieper om jouw meer grip op een gladde ondergrond te bieden. Daarnaast is het materiaal heel anders. Winterbanden hebben daardoor als nadeel dat ze veel sneller slijten dan zomerbanden wanneer de winter op zich laat wachten. Zomerbanden hebben een ondiepere groef in de wielen. Ze zijn goed voor een stabiele wegligging bij droog en redelijk warm weer.

Winterbanden bij een Hollandse winter

Hollandse winters zijn niet echt extreem koud. Toch wordt er steeds aangeraden om aan het eind van het jaar winterbanden te laten plaatsen. De reden hiervan is dat de winter altijd onverwachts komt. Net wanneer je denkt dat de kans op sneeuw en ijs wel is verkeken treedt de winter in. Het hoeft maar om een paar dagen te gaan maar in die paar dagen heb jij een stabiele wegligging nodig. Het is dan ook goed om te kiezen voor goede winterbanden. Of je daar sportieve velgen bij kiest is aan jou.