Wat is CRM?

0
CRM

Een goede CRM software is onmisbaar voor iedere onderneming. Een CRM, wat staat voor Customer Relationship Management, is een softwaresysteem waarmee jij je klantrelatie in kunt afstemmen. Zo kun je gegevens zoals contacthistorie en andere relevante informatie onder de klant vermelden, zodat je de volgende keer exact weet wat er gaande is. Daarnaast wordt het ook gebruikt als de basis voor zoals een bedrijfs- als marketingstrategie. De reden is simpelweg dat alle relevante klantinformatie hierin is te vinden, wat er dus voor zorgt dat het ontzettend waardevolle informatie is. Om je een idee te geven wat het exact is en wat we met een CRM software doen, hebben we een aantal punten verder voor je uitgelicht.

Waar gebruik je een CRM systeem voor?

Nu je weet wat een CRM is, is het ook handig te weten waar je het voor gebruikt. In principe is het niets meer, dan een software waarin alle gegevens van je klanten worden verzameld. Deze gegevens zijn vervolgens ontzettend belangrijk voor het uitvoeren van bijvoorbeeld bepaalde marketingacties. Ondanks het feit dat veel kleine bedrijven het belang hiervan onderschatten, zijn er steeds meer bedrijven die wel het belang inzien van een dergelijk systeem. Omdat er ook goedkope CRM software op de markt is, kunnen ook de kleine ondernemers deze belangrijke stap een stuk sneller zetten dan voorheen. Je betaald vaak een vast bedrag per maand en kunt dit naarmate je bedrijf groeit eenvoudig zelf aanpassen. Zo kan deze software dus probleemloos met jou en je bedrijf meegroeien.

Voorbeelden van CRM

Nu je weet wat en is en wat je ermee kunt, is het misschien fijn om enkele voorbeelden te benoemen, zodat je er een beter beeld bij hebt. Een ontzettend eenvoudig voorbeeld, die nog steeds ontzettend effectief blijkt, is het versturen van een kleine attentie tijdens een verjaardag. Doordat de gegevens van de persoon in de CRM software staan ingeregeld, zal het systeem automatisch, indien ingesteld natuurlijk, rondom de verjaardag een kaart met eventuele persoonlijke korting versturen. Wil jij alle verschillende softwarepakketten op rijtje kunnen zien en beoordelen, dan is Cloudhints.be de plek waar je moet zijn. Hier vind je niet alleen een CRM software, maar ook facturatie en andere belangrijke pakketten als ondernemer.