Wat houdt shortlease nu precies in?

0

Je ziet het vast veel om je heen gebeuren… het leasen van spullen is momenteel erg in trek. Een van de bekendste vormen is dan de auto. Door heel Nederland worden auto’s geleast: van private lease in Amsterdam naar shortlease Groningen, het kan allemaal. Omdat men al wat bekender is met leasen, gaat in de dit artikel de aandacht uit naar short lease. Want wat houdt dit precies in?

Stap 1: wat is een lease auto?

Als eerste is het belangrijk om te weten wat ‘leasen’ eigenlijk inhoudt. Wanneer je van plan bent een nieuwe auto aan te schaffen zijn er verschillende opties waarop je dit kan doen. Je kan zelf een nieuwe auto kopen, je koopt er een tweedehands of je least een auto. Leasen is het best te vergelijken met het huren van een auto. Door een leasecontract af te sluiten krijg jij voor een afgesproken maandelijks bedrag, een auto tot jouw beschikking.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

Wanneer je graag een auto wilt gebruiken om makkelijker van A naar B te komen, kan de aanschafprijs een hoge belemmering zijn. Door niet een auto te kopen, maar wel te leasen, heb je een relatief nieuw model en zijn onderhoudskosten voor de rekening van de leasemaatschappij. Hiermee weet je precies hoeveel kosten je per maand je kwijt bent aan de auto en sta je niet voor onverwachtse kosten.

Wat is shortlease dan precies?

Wanneer je least betaal je dus een vast bedrag tegen een bepaalde periode waarin jij een auto tot je beschikking krijgt. Je kan dan kiezen om minimaal 2 of 3 jaar te gaan rijden in dezelfde auto, of je gaat voor shortlease als deze periode jou te lang is. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een BMW shortlease, al vanaf één maand!

Is shortlease wat voor mij?

Omdat ieder persoon verschillend is blijft de vraag of shortlease de beste keus voor jou is een persoonlijke afweging. Wanneer je een auto voor korte tijd wilt gebruiken (minimaal een maand) dan is shortlease goedkoper dan huren. Wél is shortlease duurder dan gewoon leasen: je rijdt een kortere tijd in een auto, wat net zo veel papierwerk vergt als gewoon leasen.  Wel zijn vaste kosten voor verzekering en reparatie bij de prijs inbegrepen en kom je niet voor onverwachtse kosten te staan. Naast shortlease kun je ook zakelijk een auto huren, dit is vooral interessant wanneer je de auto 1 dag nodig hebt en niet voor een periode.

Bron: https://www.pouwrent.nl/