Waarom moet u inbraakbeveiliging aanschaffen?

0

Het aantal inbraken in Nederland en België daalt al enkele jaren op rij. Dat is een goede zaak want het betekent dat er letterlijk en figuurlijk minder huishoudens overhoop worden gegooid. Een inbraak zorgt vaak niet alleen voor rommel in huis, maar kan ook zorgen voor rommel in het hoofd van de bewoners. Je voelt je niet meer veilig in je eigen woning en dat is een kwalijke zaak. Het is daarom belangrijk dat het aantal inbraken nog verder wordt teruggedrongen en dat u er alles aan doet om inbraak in uw woning te voorkomen. De slotenservice Vlaanderen legt uit waarom het zo belangrijk is om inbraakbeveiliging aan te schaffen.

Preventieve werking

Inbraakbeveiliging heeft een sterk preventieve werking. Natuurlijk zal de beveiliging een inbreker tegenhouden wanneer hij probeert in te breken. Dat is immers het nut van beveiligingsmaatregelen, maar dat is niet het enige. Een inbreker zal immers ook al worden afgeschrikt wanneer hij tal van beveiligingsmaatregelen ziet. Een inbreker wil een zo klein mogelijke kans lopen om gepakt te worden. Hij zal daarom woningen mijden waar die pakkans naar zijn idee onnodig hoog is. Wanneer hij uw woning treft en die woning goed beveiligd is, is de kans dus groot dat hij naar een andere woning gaat om daar zijn slag te slaan.

Soorten inbraakbeveiliging

U kunt een woning op tal van manieren beveiligen. Uiteraard kunt u allereerst kiezen voor het juiste hang- en sluitwerk. Dat is echter niet de enige manier waarop een woning beveiligd kan worden. Tegenwoordig kunt u de woning helemaal vol hangen met beveiligingscamera’s en tal van sensoren. Ook kunt u inbraakwerende strips plaatsen en zorgen voor voldoende verlichting bij de ramen en deuren om daarmee inbrekers af te schrikken. Bekijk de gids voor een totaal overzicht.

Zo sterk als de zwakste schakel

Uiteraard geldt dat hoe meer beveiliging aanwezig is, hoe beter het is. Hoe sterker de beveiliging, hoe kleiner de kans dat een inbreker in uw woning kan geraken. Houd er echter rekening mee dat de beveiliging nog altijd zo sterk is als de zwakste schakel. Wanneer u over tal van beveiligingsmaatregelen beschikt maar bij wijze van spreken ’s avonds vergeet de deur op slot te doen, dan kan er alsnog zeer eenvoudig worden ingebroken. Let dus op dat u ramen en deuren goed afsluit en alle beveiligingsmaatregelen op de juiste manier toepast en gebruikt.